“Olainfarm” ieceļ jaunu valdes locekli un noslēdz “Olaines veselības centrs” iegādi

22.06.2017 08:41:00

Zāļu ražotājs AS “Olainfarm” trešdien, 21.jūnijā reģistrējis izmaiņas uzņēmuma vadībā - par valdes locekli iecelts Vladimirs Krušinskis, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

Uzņēmumam jauns valdes loceklis bija jāieceļ, jo maijā valdi atstāja locekle Jeļena Borcova.

“Lursoft” izziņa liecina, ka Vladimirs Krušinskis no 2011. līdz 2012.gadam bijis cita zāļu ražotāja, AS “Rīgas farmaceitiskā fabrika” valdes loceklis.

AS “Olainfarm” valde sastāv no septiņiem valdes locekļiem. Bez jaunieceltā valdes locekļa Krušinska tajā strādā Valērijs Maligins, kurš ir uzņēmuma valdes priekšsēdētājs, Salvis Lapiņš, Oļegs Grigorjevs, Mārtiņš Tambaks, Mihails Raizbergs un Veranika Butiskaya. 

Trešdien, 21.jūnijā, AS “Olainfarm” arī reģistrēts kā ārstu prakses SIA “Olaines veselības centrs” vienīgais īpašnieks. Iepriekš SIA “Olaines veselības centrs” piederēja Olaines novada pašvaldībai, taču tā nolēma piesaistīt privāto investoru, lai uzlabotu centra darbību. Ziņu aģentūra LETA iepriekš vēstīja, ka AS “Olainfarm” par SIA “Olaines veselības centrs” kapitāldaļām samaksājis 650 tūkstošus eiro.

Pēc īpašnieku maiņas mainīta SIA “Olaines veselības centrs valde” - par valdes priekšsēdētāju iecelta AS “Olainfarm” biznesa attīstības direktore Viktorija Zefīrova-Tačinska, bet līdzšinējais iestādes valdes priekšsēdētājs Jānis Klievēns turpmāk būs valdes loceklis.

SIA “Olaines veselības centrs” pamatkapitāls ir 140 000 eiro. Tas 2016.gadā strādāja ar apgrozījumu 493 tūkstošu eiro apjomā un tā peļņa pēc nodokļiem bija 4016 eiro. Centrs nodarbināja 44 darbiniekus un nodokļos valsts budžetā samaksāja 176 tūkstošus eiro.

AS “Olainfarm” dibināta 1991.gadā un ir viens no lielākajiem vietējiem zāļu ražotājiem Latvijā. AS “Olainfarm” konsolidētais apgrozījums 2016.gadā bija 110,693 miljoni eiro un tā koncerna peļņa pēc nodokļiem bija 11,579 miljoni eiro.

Uzņēmuma akcijas tiek kotētas Nasdaq Riga fondu biržā. AS "Olainfarm" lielākais akcionārs ir Valērijs Maligins, kuram uz 2017.gada 30.aprīlī tieši piederēja 25,92% akciju, bet netieši caur viņam pilnībā piederošo SIA “Olmafarm” - 42,56% akciju, nodrošinot kontroli pār 60,9% akciju.