“Sanitex” peļņa pērn samazinās uz pusi

03.07.2017 09:09:00

Distribūcijas un vairumtirdzniecības uzņēmums SIA “Sanitex” pagājušajā gadā strādājis ar apgrozījumu 264,856 miljoni eiro, kas bija par 4,5% vairāk nekā 2015.gadā, savukārt kompānijas peļņa pēc nodokļiem samazinājusies uz pusi un bija 647 tūkstoši eiro, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

Uzņēmums pagājušajā gadā turpināja sadarbību ar saviem lielākajiem biznesa partneriem un ar radniecīgo uzņēmumu SIA "Promo Cash & Carry". SIA “Sanitex” arī attīstīja sadarbību ar ēdināšanas pakalpojumu uzņēmumiem (HoReCa), palielinot apgrozījumu šajā segmentā par 20%. Uzņēmuma apgrozījums pārējos darbības virzienos bija stabils, ar nelielu pieaugumu.

SIA “Sanitex” pērn palielinājis produktu sortimentu, kas ļāvis nodrošināt pieaugošo tirgus pieprasījumu.

Pagājušajā gadā oktobrī SIA “Sanitex” uzsāka grupas uzņēmumu reorganizāciju, pievienojot radniecīgos uzņēmumus SIA "Karsten International", SIA "Karsten Horeca", SIA "Baltic Trade Network", SIA "Promo Cash & Carry" un SIA “Sanitex Latvia”. Reorganizācija noslēdzās šī gada aprīlī.

Uzņēmums tuvākājā nākotnē plāno turpināt uzlabot servisa kvalitāti, nodrošināt klientiem nepieciešamo sortimentu, kā arī piedāvāt plašāku, sadarbības partneriem aktuālu pakalpojumu klāstu.

SIA “Sanitex” dibināta 1993.gadā un tās pamatdarbība ir saimniecības un pārtikas preču vairumtirdzniecība. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 790 299 eiro un tas ietilpst “Sanitex” grupā, kas ir lielākā vairumtirdzniecības, distribūcijas un loģistikas kompānija Lietuvā un Latvijā, kā arī darbojas Igaunijā un Polijā.

SIA “Sanitex” apgrozījums 2015.gadā bija 253,4 miljoni eiro, savukārt uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem bija 1,369 miljoni eiro. SIA “Sanitex” 2015.gadā bija 15.lielākais uzņēmums Latvijā pēc apgrozījuma.

 

SIA “Sanitex” 2016.gadā nodokļos valsts budžetā samaksājis 16,176 miljonus eiro, kas bija par 1% mazāk nekā 2015.gadā samaksātie nodokļi.