“Ilgezeem” šogad plāno sākt ražot alu

21.07.2017 08:37:00

Pārtikas produktu ražotājs SIA “Ilgezeem” pagājušajā gadā strādājis ar apgrozījumu 4,920 miljonu eiro apjomā, kas bija par 8% mazāk nekā 2015.gadā. Arī kompānijas peļņa sarukusi un pērn bija 178 tūkstoši eiro, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

2015.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 5,353 miljoni eiro un tā peļņa pēc nodokļiem bija 280 tūkstoši eiro.

SIA “Ilgezeem” norāda, ka tam iepriekšējais gads bijis salīdzinoši mierīgs. Uzņēmums strādāja, lai uzlabotu efektivitāti ražošanas procesos un samazinātu ekspluatācijas izmaksas. Īpašu uzmanību uzņēmums pievērsis, lai izstrādātu jaunus produktus ar augstu pievienoto vērtību.

Šogad uzņēmums plāno sākt ražot klasisko alu pārdošanai savas firmas veikalos. Tas arī plāno turpināt darbu pie efektivitātes paaugstināšanas.

SIA “Ilgezeem” gan norāda, ka saistībā ar sarežģīto ekonomisko situāciju Latvijā nav sagaidāms pārdošanas apjomu pieaugums, ieņēmumi pat varētu samazināties. Tādēļ uzņēmums piedalās dažādās izstādēs ārpus Latvijas, lai piesaistītu eksporta partnerus.

Sīkākai uzziņai SIA “Ilgezeem” 2016.gada finanšu pārskats pieejams “Lursoft”.

SIA “Ilgezeem” dibināts 1995.gadā un tas ražo tomātu mērces un kečupus, sinepes un majonēzes, kā arī kvasu un citus bezalkoholiskos dzērienus. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2800 eiro un tas vienādās daļās (pa 50% kapitāla daļu) pieder Viktoram Ogņanovam un Robertam Volfam.