Aigars Kalvītis atstāj “Amber Beverage Group” padomi

31.07.2017 09:12:00

AS “Latvijas Gāze” valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis atstājis alkoholisko dzērienu ražotāja un tirgotāja SIA “Amber Beverage Group” padomi, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Aigars Kalvītis bija SIA “Amber Beverage Group” padomes priekšsēdētāja vietnieks kopš uzņēmuma dibināšanas 2014.gada oktobrī. Savukārt piektdien, 28.jūlijā, Uzņēmumu reģistrā reģistrētas izmaiņas SIA “Amber Beverage Group” padomē un bijušais premjers no amata atbrīvots.

Alkoholisko dzērienu ražotāja un tirgotāja padomē turpina darboties tās priekšsēdētājs Krievijas pilsonis Alexey Oliynik un padomes locekļi Nīderlandes pilsonis Marinus Lek un ASV pilsonis Todd Steven Culyba.

SIA "Amber Beverage Group" statūti nosaka, ka uzņēmuma padomi veido četri locekļi, kurus amatā uz nenoteiktu laiku ievēlē uzņēmuma dalībnieku sapulce.

“Lursoft” informācija liecina, ka Aigars Kalvītis šobrīd ieņem piecus amatus, tostarp ir valdes priekšsēdētājs gāzes kompānijā AS “Latvijas Gāze” un valdes priekšsēdētājs vienotajā dabazgāzes pārvades un uzlabāšanas operatorā AS “Conexus Baltic Grid”, kā arī dalībnieks trīs uzņēmumos.

SIA “Amber Beverage Group” tika izveidota 2014.gadā, lai apvienotu starptautiskās alkoholisko dzērienu kompānijas “SPI Group” uzņēmumus Baltijas valstīs.

SIA “Amber Beverage Group” pieder vairākums alkoholisko un bezalkoholisko dzērienu ražotāja AS “Latvijas balzams” akciju. Uzņēmumam arī ir vienīgais īpašnieks alkoholisko dzērienu vairumtirgotājos SIA “Amber Distribution Latvia” un UAB “Bennet Distributors”, mazumtirgotājā SIA “Bravo” un aktīvu pārvaldītājā Amber IP Brands S.a.r.l., sacīts uzņēmuma gada pārskatā.

“Lursoft” informācija liecina, ka SIA “Amber Beverage Group” 2016.gadā strādāja ar 5,780 miljonu eiro apgrozījumu un 4,407 miljonu eiro peļņu.

Uzņēmuma vienīgais dalībnieks ir Nīderlandē reģistrētā kompānija “S.P.I. Regional Business Unit B.V.”.