Būvtehnikas nomas uzņēmums “Cramo” maina nosaukumu uz “Crent”

04.08.2017 06:13:00

Būvtehnikas nomas uzņēmumam SIA “Cramo” mainījušies īpašnieki, vadība un uzņēmuma nosaukums mainīts uz SIA “Crent”, ziņo “Lursoft” Klientu Portfelis.

Ceturtdien, 3.augustā, Uzņēmumu reģistrā reģistrētas vairākas izmaiņas, tostarp par SIA “Crent” vienīgo īpašnieku kļuvusi Latvijā reģistrētā AS “Storent Investments”, nopērkot Somijas “Cramo Oyj” iepriekš piederējušās daļas.

“Cramo” izplatītajā paziņojumā norādīts, ka Somijas “Cramo Group” atsakās no darbības Latvijā, jo līdzšinējie darbības rezultāti nav attaisnojuši Somijas celniecības iekārtu nomas grupas cerības, un uzņēmums nolēmis koncentrēties uz tirgiem, kuros tam ir vadošās pozīcijas.

Līdz ar izmaiņām īpašniekos, mainīta uzņēmuma valde. No amata atbrīvoti līdzšinējie valdes locekļi Leif Stefan Emanuel Gustafsson, Tatu Olavi Hauhio un Darius Norkus; izbeigta arī uz Darius Norkus vārda izsniegtā uzņēmuma prokūra.

SIA “Crent” valdē iecelti Andris Bisnieks, kurš no 3.augusta ir uzņēmuma valdes priekšsēdētājs, un Andris Pavlovs.

SIA “Crent” dibināta 2004.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 19 080 396 eiro. 2015.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 6,740 miljoni eiro un tā peļņa pēc nodokļiem bija 64 tūkstoši eiro. 2016.gada finanšu rādītāji vēl nav pieejami, bet uzņēmums pērn nodokļos nomaksājis 1,174 miljonus eiro, kas bija par 152 tūkstošiem eiro mazāk nekā 2015.gadā.