“Jungent Latvia” pērn strādā ar zaudējumiem

30.10.2017 11:26:00

Plaša patēriņa preču vairumtirgotājs un izplatītājs AS “Jungent Latvia” pagājušajā finanšu gadā (no 2016.gada 1.jūlija līdz 2017.gada 30.jūnijam) strādājis ar apgrozījumu 12,947 miljonu eiro apmērā, kas bija par 10,6% mazāk nekā gadu iepriekš, ziņo “Lursoft” Klientu Portfelis.

Pretēji peļņai, ar ko AS “Jungent Latvia” noslēdza iepriekšējo finanšu gadu, pagājušajā finanšu gadā uzņēmums strādājis ar zaudējumiem, kuri sasniedza 143 tūkstošus eiro.

Uzņēmums gada pārskatā norāda, ka pagājušajā finanšu gadā turpināja pilnveidot piedāvāto preču sortimentu, kā rezultātā zīmoli, kas nesasniedza nospraustos apgrozījuma un ienesīguma mērķus, tika izņemti no aprites.

Pērn izmaiņas izplatīto preču sortimentā arī ieviesa apstākļi, kas nebija atkarīgi no uzņēmuma. Proti, AS “Jungent Latvia” pārtrauca izplatīt zīmola “Eucerin” produktus, jo tirgus koncentrācijas dēļ šī zīmola preču galvenie iepircēji pārgāja uz tiešiem iepirkumiem no ražotāja. Uzņēmums arī pārtraucis zīmola “Libero” preču izplatīšanu, jo tādu lēmumu pieņēmis ražotājs.

AS “Jungent Latvia” ir starp pieciem lielākajiem Latvijas plaša patēriņa preču izplatītājiem un uzņēmums turpina pārrunas ar potenciālajiem piegādātājiem gan pārtikas, gan nepārtikas jomā par uzņēmuma piedāvāto preču klāsta paplašināšanu.

Šogad uzņēmums turpina arī iesākto pārdošanas, loģistikas, kā arī citu ar uzņēmuma saimniecisko darbību saistīto izmaksu samazināšanu, lai sasniegtu akcionāru uzstādītos peļņas rādītājus.

Sīkākai uzziņai AS “Jungent Latvia” pēdējā finanšu gada pārskats pieejams “Lursoft”.

AS “Jungent Latvia” dibināta 1996.gadā, tās pamatkapitāls ir 1 138 297 eiro un tās mātes kompānija ir Igaunijas kompānija “JNG Investments OU”.

Iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2015.gada 1.jūlija līdz 2016.gada 30.jūnijam, uzņēmuma apgrozījums bija 14,489 miljoni eiro un tā peļņa pēc nodokļiem bija 71 tūkstotis eiro.