Par “Latvijas autoceļu uzturētāja” valdes priekšsēdētāju ieceļ Raiti Nešporu

29.11.2017 05:47:00

Valsts AS “Latvijas autoceļu uzturētājs” vadībā reģistrētas izmaiņas - par valdes priekšsēdētāju iecelts Raitis Nešpors, kā arī valdē iecelts jauns valdes loceklis Vilnis Vitkovskis, ziņo “Lursoft” Klientu Portfelis.

“Lursoft” izziņa liecina, ka Raitis Nešpors bez amata valsts AS “Latvijas autoceļu uzturētājs” ieņem amatus vēl četros Latvijā reģistrētos uzņēmumos, tostarp viņš ir valsts AS “Starptautiskā lidosta “Rīga”” padomes loceklis, kā arī viņš ir dalībnieks četros uzņēmumos.

Savukārt Vilnis Vitkovskis ir valdes loceklis “Liepājas Partijā”.

Līdz ar šīm izmaiņām no valdes priekšsēdētāja amata atbrīvots Guntis Karps, kurš šos pienākumus pildīja, lai nodrošinātu uzņēmuma darbības nepārtrauktību pēc tam, kad valdes priekšsēdētāja amatu šī gada 1.augustā atstāja Vladimirs Kononovs.

Izmaiņas komercreģistrā ierakstītas otrdien, 28.novembrī.

AS “Latvijas autoceļu uzturētājs” valdē turpina darboties Anastasija Udalova un Oskars Zemītis.

Valsts AS “Latvijas autoceļu uzturētājs” ik dienu veic uzturēšanas darbus uz valsts autoceļiem vairāk nekā 20 tūkstošu kilometru garumā. Uzņēmums dibināts 1997.gadā, tā pamatkapitāls ir 35 186 323 eiro un tā vienīgais akcionārs ir Satiksmes ministrija.

2016.gadā AS “Latvijas autoceļu uzturētājs” apgrozījums bija 64,483 miljoni eiro un tā peļņa pēc nodokļiem bija 2,021 miljons eiro. Uzņēmums ndoarbināja 1343 darbiniekus un nodokļos valsts budžetā samaksāja 17,928 miljonus eiro.