Reģistrē izmaiņas "Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra" valdē

01.12.2017 02:17:00

Ceturtdien, 30.novembrī, veiktas izmaiņas valsts SIA "Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris" valdē - no amata atbrīvots valdes loceklis Eduards Cehovals un viņa vietā valdē iecelta Baiba Zakevica, ziņo “Lursoft” Klientu Portfelis.

“Lursoft” izziņa liecina, ka Eduards Cehovals bija vienīgais uzņēmuma valdes loceklis kopš teātra reģistrēšanas komercreģistrā 2006.gada. Viņš šogad oktobrī iesniedza atlūgumu.

Baiba Zakevica ir Kultūras ministrijas valsts sekretāra vietniece attīstības un finanšu jautājumos un iepriekš bijusi arī valsts SIA “Valmieras drāmas teātris” valdes locekle. Viņa iecelta par valdes locekles pienākumu izpildītāju uz laiku, kamēr Kultūras ministrija konkursā atradīs jaunu vadītāju teātrim.

Kā vienīgajai SIA "Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris" valdes loceklei Baibai Zakevicai ir tiesības pārstāvēt uzņēmumu atsevišķi.

Valsts SIA "Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris" dibināts 2006.gadā, tā pamatkapitāls ir 32 845 eiro un tā vienīgais akcionārs ir Kultūras ministrija.

2016.gadā teātra apgrozījums bija 1,402 miljoni eiro un tas strādāja ar zaudējumiem 98 tūkstošu eiro apmērā. SIA "Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris" pērn nodarbināja 156 darbiniekus un valsts budžetā nodokļos samaksāja 746 tūkstošus eiro.