“Latvijas Gāzes” padomē ieceļ divus jaunus padomes locekļus

05.12.2017 05:29:00

Gāzes kompānijas AS “Latvijas Gāze” padomē pirmdien, 4.decembrī, reģistrētas izmaiņas - iecelti divi jauni padomes locekļi, ziņo “Lursoft” Klientu Portfelis.

AS “Latvijas Gāze” padomi atstājuši Gijoms Rivrons un Viktors Valovs; viņu vietā padomē iecelti Nikolajs Dubiks un Deivids Stīvens Harisons.

Pārējie padomes locekļi palikuši nemainīgi - AS “Latvijas Gāze” padomes priekšsēdētājs, tāpat kā līdz šim, būs Kirils Seļezņovs, padomes priekšsēdētāja vietnieku amatos atkārtoti iecelti Olivers Gīze un Juris Savickis, un padomes locekļu amatos Hanss Pēters Florens, Vitālijs Hatjkovs, Oļegs Ivanovs, Matiass Kolenbahs, Nikolass Merigo Kuks un Jeļena Mihailova.

AS “Latvijas Gāze” dibināta 1991.gadā, un uzņēmums nodarbojas ar dabasgāzes tirdzniecību.

AS “Latvijas Gāze” pamatkapitāls ir 55 860 000 eiro. Uzņēmuma lielākais akcionārs ar 34% akciju ir Krievijas gāzes uzņēmums “Gazprom”, 28,97% akciju pieder fondam “Marguerita Gas I..S.a.r.l.”, kas ir izveidots ar sešu vadošo Eiropas finanšu institūciju un Eiropas Komisijas atbalstu kapitālieguldījumiem infrastruktūrā, 18,26% akciju pieder uzņēmumam “Uniper Ruhrgas International GmbH”, bet 16% - uzņēmuma SIA “Itera Latvija”. 2,77% akciju pieder neidentificētiem uzrādītājiem.

2016.gadā AS “Latvijas Gāze” apgrozījums bija 343,792 miljoni eiro un uzņēmuma tīrā peļņa bija 40,388 miljoni eiro.