Reģistrē izmaiņas “Maxima Latvija” valdē

12.02.2018 13:32:00

Mazumtirdzniecības uzņēmuma SIA “Maxima Latvija” valdē piektdien, 9.februārī reģistrētas izmaiņas - par uzņēmuma valdes locekli iecelts bijušais aviokompānijas “airBaltic” komunikāciju vadītājs Jānis Vanags, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Par valdes paplašināšanu, tajā ieceļot Jāni Vanagu, kurš ir kļuvis par SIA "Maxima Latvija" Korporatīvo attiecību vadītāju, mazumtirgotājs paziņoja jau šī gada janvāra sākumā. Tagad izmaiņas ierakstītas komercreģistrā.

Jānim Vanagam ir tiesības pārstāvēt uzņēmumu kopīgi ar vismaz diviem valdes locekļiem.

Līdz ar SIA “Maxima Latvija” valdes paplašināšanu pārstāvības tiesību apjoms mainīts arī esošajiem valdes locekļiem Kristīnei Āboltiņai un Viktoram Trocinam. Līdz šim katrs no viņiem varēja uzņēmumu pārstāvēt kopīgi ar vienu valdes locekli, bet tagad to varēs darīt kopīgi ar vismaz diviem valdes locekļiem.

Uzņēmuma valdē turpina darboties valdes priekšsēdētājs Andris Vilcmeiers, kuram ir tiesības pārstāvēt mazumtirgotāju atsevišķi.

SIA “Maxima Latvija” ir viens no lielākajiem Latvijas uzņēmumiem pēc apgrozījuma. Uzņēmums dibināts 2000.gadā, tā reģistrētais pamatkapitāls ir 4,910 miljoni eiro un vienīgais īpašnieks kops 2015.gada septembra ir Nīderlandē reģistrēta kompānija “Lincoln Land Erste B.V.”.

Tirgotāja apgrozījums 2016.gadā bija 693,791 miljons eiro un tā peļņa pēc nodokļu nomaksas bija 11,997 miljoni eiro. SIA “Maxima Latvija” pērn nodokļos valsts budžetā kopumā iemaksājusi 37,218 miljonus eiro. Uzņēmumā 2016.gada beigās strādāja 7 692 darbinieki.