Juris Savickis kopā ar Gunti Belēviču nodibinājuši uzņēmumu “SVC Group”

12.02.2018 14:29:00

Gāzes kompānijas SIA “Itera Latvija” valdes priekšsēdētājs Juris Savickis kopā ar bijušo veselības ministru Gunti Belēviču un Aiju Rumbu nodibinājuši uzņēmumu AS “SVC Group”, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

AS “SVC Group” pamatkapitāls ir 100 000 eiro, ko veido 1000 akcijas ar vienas akcijas nominālvērtību 100 eiro.

Saskaņā ar uzņēmuma dibināšanas līgumu, tā lielākais akcionārs ir Juris Savickis ar 700 akcijām, kas veido 70% no uzņēmuma pamatkapitāla. Savukārt Guntim Belēvičam un Aijai Rumbai katram pieder pa 150 akcijām jeb 15% no AS “SVC Group” pamatkapitāla.

Jaunreģistrētā uzņēmuma statūti liecina, ka tas nodarbosies ar farmaceitisko pamatvielu un preparātu ražošanu, kā arī medicīnas un zobārstniecības instrumentu un piederumu ražošanu. Tāpat uzņēmums iecerējis nodarboties ar farmaceitisko izstrādājumu, ķīmisko vielu un starpproduktu vairumtirdzniecību, kā arī farmaceitisko izstrādājumu mazumtirdzniecību. Starp AS “SVC Group” darbības veidiem norādīta arī pētījumu un eksperimentālo izstrāžu veikšana dabaszinātnēs un inženierzinātnēs.

AS “SVC Group” valde sastāv no trīs valdes locekļiem, no kuriem katram ir tiesības pārstāvēt uzņēmumu kopīgi ar vēl vienu valdes locekli. Par jaunā uzņēmuma valdes priekšsēdētāju iecelts Jānis Lauga, bet par valdes locekļiem iecelti Anatolijs Demidovs un Jurijs Savickis.

Uzņēmumam ir arī padome, kas sastāv no trīs padomes locekļiem. Par padomes priekšsēdētāju apstiprināts Juris Savickis, par padomes priekšsēdētāja vietnieku - Guntis Belēvičs, bet Aija Rumba iecelta par uzņēmuma padomes locekli.

AS “SVC Group” ierakstīta komercreģistrā 9.februārī. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Rīga, Skanstes iela 50.

Gan Juris Savickis, gan Guntis Belēvičs ir uzņēmēji, kas darbojas vairākās jomās. Jurim Savickim caur SIA “Glesum Investments” pieder multifunkcionālā halle SIA “Arēna Rīga”, kā arī viņš ir akcionārs pasažieru pārvadātājā AS “Nordeka”, hokeja klubā AS “Dinamo Rīga” un citos uzņēmumos. Viņam arī pieder viens uzņēmums, kurš kā darbības veidus norādījis farmaceitisko izstrādājumu vairumtirdzniecība un tirgus un sabiedriskās domas izpēte, - SIA “Select Medical”.

Guntis Belēvičs izveidoja un vadīja aptieku tīklus "Saules Aptieka" un "Mēness Aptieka", kā arī bioloģisko zemnieku saimniecību SIA “Zemitāni”, kas nodarbojas ar briežkopību. “Lursoft” izziņa liecina, ka šobrīd Guntis Belēvičs ir vienīgais īpašnieks uzņēmumos SIA “Blankenfelde” un SIA “Divezeri”, kā arī līdzīpašnieks uzņēmumos SIA “Jaunie Ezerkrasti”, SIA “JVB” un SIA “OV 13”. Guntis Belēvičs bija veselības ministrs no 2014. līdz 2016.gadam.

Savukārt Aijai Rumbai amats AS “SVC Group” padomē ir vienīgais, kurā viņa ir amatpersona Latvijā reģistrētā uzņēmumā.