Reģistrē 2 uzņēmumus, to pamatkapitālā ieguldot “GazEnergoStroy” izdotus vekseļus

26.03.2018 08:21:00

1940.gadā dzimis Igaunijas pilsonis Natan Mekler pagājušajā nedēļā Latvijā reģistrējis divus uzņēmumus, katra uzņēmuma pamatkapitālu nosakot 7 000 000 eiro apmērā, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Viens no šiem uzņēmumiem ir SIA “Baltic Utilization Group”, otrs - SIA “Granulated Glass Group”. Ne uzņēmumu statūtos, ne dibināšanas lēmumos nav norādīts, ar ko tie nodarbosies. Uzņēmumi ierakstīti komercreģistrā 21.martā.

Abu uzņēmumu pamatkapitāls apmaksāts ar mantisko ieguldījumu  - Krievijas kompānijas “GazEnergoStroy - Ekologicheskiye tekhnologii” prasījuma tiesībām, kas izriet no diviem vekseļiem.  

“Lursoft” pieejamie eksperta atzinumi par mantiskā ieguldījuma vērtību liecina, ka Igaunijas pilsonim Natan Mekler šī gada 15.martā izdoti divi vekseļi, katrs par summu deviņi miljoni eiro. Tos izdevusi kompānija “GazEnergoStroy - Ekologicheskiye tekhnologii”. Tirgus situācijas analīzes un aprēķinu rezultātā eksperts izdarījis slēdzienu, ka katra vekseļa vērtība ir septiņi miljoni eiro, un atzinis, ka tie var tikt izmantoti pamatkapitāla apmaksai kā mantiskais ieguldījums.

“GazEnergoStroy - Ekologicheskiye tekhnologii” ir Krievijas korporācija, kura galvenokārt nodarbojas ar koģenerācijas staciju projektēšanu un būvniecību. Gan pati korporācija, gan tās prezidents Sergejs Čerņins iepriekš bijuši iesaistīti vairākos projektos Latvijā. “GazEnergoStroy - Ekologicheskiye tekhnologii” 2013.gadā iegādājās Valmieras gaļas kombinātu, kurā darbojās bankrotējušais gaļas pārstrādes uzņēmums "Triāls". Savukārt Sergejs Čerņins bija līdzīpašnieks vairākiem uzņēmumiem, no kuriem daži nodarbojās ar nekustamā īpašuma projektu attīstīšanu.

2015.gadā kļuva zināms, ka Sergejs Čerņins iekļauts “melnajā sarakstā” - viņam liegta iebraukšana Latvijā un anulēta par investīcijām piešķirtā termiņuzturēšanās atļauja.

Igaunijas pilsonis Natan Mekler, kurš norādīts gan kā SIA “Baltic Utilization Group”, gan SIA “Granulated Glass Group” patiesā labuma guvējs, ir vienīgais valdes loceklis katrā no jaundibinātajiem uzņēmumiem.

Abu uzņēmumu juridiskā adrese ir Valmiera, Rūpniecības iela 1, kur bija reģistrēts Valmieras gaļas kombināts un gaļas pārstrādes uzņēmums “Triāls”, un kur joprojām reģistrēts Sergejam Čerņinam piederošais uzņēmums SIA "Biogazenergostroy Baltic".

“Lursoft” izziņa liecina, ka Sergejs Čerņins šobrīd ir dalībnieks četros Latvijā reģistrētos uzņēmumos.