“Latvijas Energoceltnieks" tiek pie jauna valdes priekšsēdētāja

27.03.2018 09:58:00

Par būvniecības uzņēmuma SIA “Latvijas Energoceltnieks” valdes priekšsēdētāju pirmdien, 26.martā, iecelts Somijas pilsonis Martti Antero Kohtanen, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Savukārt no SIA “Latvijas Energoceltnieks” valdes locekļa amata atbrīvots Jānis Sproģis, kurš šo amatu ieņēma no 2013.gada līdz šim.

Uzņēmuma valdē kopš 2015.gada darbojušies valdes locekļi bez valdes priekšsēdētāja.

“Lursoft” izziņa liecina, ka Martti Antero Kohtanen iepriekš bijis izpilddirektors un valdes loceklis SIA “Siemens”, kas piedāvā augstas kvalitātes produktus un inovācijas enerģētikas, atjaunojamo enerģijas resursu, ēku tehnoloģiju, mobilitātes, automatizācijas, digitālo risinājumu un veselības aprūpes jomās. Kopš 26.marta Martti Antero Kohtanen iecelts arī par SIA “Latvijas Energoceltnieks” māsas uzņēmuma SIA “LEC” valdes priekšsēdētāju.

Līdz ar 26.martā komercreģistrā ierakstītajām izmaiņām SIA “Latvijas Energoceltnieks” valde šobrīd darbojas trīs cilvēku sastāvā. Bez jaunā valdes priekšsēdētāja Martti Antero Kohtanen tajā darbojas arī valdes locekļi Valērijs Drozds un Edgars Godmanis. Katram no viņiem ir tiesības pārstāvēt uzņēmumu kopā ar vismaz vienu valdes locekli.

SIA “Latvijas Energoceltnieks” dibināts 1992.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 572 200 eiro un tā vienīgais īpašnieks ir SIA “Energo Holdings”.

2016.gadā SIA “Latvijas Energoceltnieks” apgrozījums bija 44,30 miljoni eiro un tā peļņa pēc nodokļiem bija 1,415 miljoni eiro. Uzņēmums nodarbināja 378 darbiniekus un tā kopējie veiktie maksājumi Latvijas valsts kopbudžetā bija 1,292 miljoni eiro.