Darbu sāk jaunais “Sadales tīkls” valdes priekšsēdētājs

03.04.2018 07:26:00

Par Latvijas energokompānijas AS “Latvenergo” meitas uzņēmuma AS “Sadales tīkls” valdes priekšsēdētāju no otrdienas, 3.aprīļa, iecelts Sandis Jansons, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Jaunais valdes priekšsēdētājs darbam AS "Sadales tīkls" valdē izvēlēts publiskā konkursā. Sandis Jansons iepriekš bijis graudu pārstrādes uzņēmuma AS “Rīgas Dzirnavnieks” ģenerāldirektors un valdes loceklis, kā arī zāļu vairumtirgotāja SIA “Magnum Medical” rīkotājdirektors, ziņoja AS “Latvenergo”.

Baiba Priedīte, kura uz laiku pildīja valdes priekšsēdētāja pienākumus, turpmāk būs valdes locekle, liecina komercreģistrā ierakstītās izmaiņas, kas stājas spēkā otrdien.

AS “Sadales tīkls” valdē par valdes locekli arī iecelts un otrdien darbu sāks Jānis Kirkovalds.

Uzņēmuma valdē, tāpat kā līdz šim, turpina darboties valdes locekļi Inga Āboliņa un Raimonds Skrebs. Katram no valdes locekļiem ir tiesības pārstāvēt kapitālsabiedrību kopīgi ar vismaz vienu no valdes locekļiem.

AS “Sadales tīkls” jauns valdes priekšsēdētājs un valdes loceklis bija jāmeklē, jo pēc Ekonomikas ministrijas konstatētās iespējamās krāpšanās ar atļaujām elektroenerģijas ražošanai obligātajā iepirkumā 2017.gada oktobrī no amata atkāpās AS “Sadales tīkls” valdes loceklis Rolands Lūsveris, bet pēc dažām dienām 2017.gada 1.novembrī no amata atkāpās ilggadējais uzņēmuma vadītājs Andis Pinkulis.

Ekonomikas ministrija konstatēja, ka tā ir maldināta par vairāku koģenerācijas elektrostaciju nodošanu ekspluatācijā, kas ļauj šīm elektrostacijām ražot elektroenerģiju obligātajā iepirkumā. Ministrija notikušajā vainoja AS “Sadales tīkls”.

AS “Sadales tīkls” ir sadales sistēmas operators Latvijā, un tā darbība aptver 99% no Latvijas teritorijas, nodrošinot klientiem elektroenerģijas sadales sistēmas pakalpojumu.

AS “Sadales tīkls” reģistrēts 2006.gadā. Tā pamatkapitāls ir 627 656 063 eiro un vienīgais īpašnieks AS “Latvenergo”. 2016.gadā AS “Sadales tīkls” apgrozījums bija 315,697 miljoni eiro un uzņēmums peļņa pēc nodokļiem bija 2464 eiro.