“Ceļu satiksmes drošības direkcijas” valdē ieceļ Aivaru Aksenoku

16.04.2018 06:20:00

Par valsts akciju sabiedrības “Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) valdes locekli iecelts līdzšinējais Rīgas Motormuzeja un Biķernieku kompleksās sporta bāzes vadītājs Aivars Aksenoks, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Jauns CSDD valde loceklis bija jāmeklē, jo šī gada janvārī amatu atstāja CSDD ilgaddējais valdes loceklis Imants Paeglītis.

Aivars Aksenoks vairāk nekā 10 gadus vadījis CSDD Rīgas nodaļu, kā arī bijis CSDD direktora vietnieks. Viņš bija tieslietu ministrs no 2002. līdz 2004.gadam, bet no 2007. līdz 2009.gadam viņš bija Rīgas domes priekšsēdētājs.

Izmaiņas komercreģistrā ierakstītas 13.aprīlī.

CSDD valdē turpina strādāt tās valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš un valdes locekļi Jānis Golubevs un Jānis Kancēvičs.

CSDD nodarbojas ar transportlīdzekļu reģistrāciju, autovadītāju kvalifikācijas eksāmenu pieņemšanu un vadītāja apliecību izsniegšanu, tehniskās apskates nodrošināšanu, kā arī veido un uztur transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistru. CSDD nodrošina arī Rīgas Motormuzeja, tā Bauskas filiāles un Biķernieku kompleksās sporta bāzes darbību.

CSDD apgrozījums 2016.gadā bija 43,654 miljoni eiro, savukārt tās peļņa pēc nodokļiem bija par 2,996 miljoni eiro. Uzņēmuma vienīgais kapitāldaļu turētājs ir Satiksmes ministrija.