“Galleria Rīga” jaunais īpašnieks pagājušajā nedēļā reģistrējis komercķīlas

23.04.2018 08:11:00

Tirdzniecības centra “Galleria Rīga” apsaimniekotājs SIA “Patollo”, kā arī tā īpašnieks SIA “GR Holdco” pagājušajā nedēļā katrs reģistrējis pa komercķīlai, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 37,8 miljoni eiro, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Aktīvu pārvaldītāja "East Capital" nekustamo īpašumu fonds "East Capital Baltic Property Fund III" 19.aprīlī paziņoja, ka iegādājies tirdzniecības centru “Galleria Riga”. Darījuma summa netiek atklāta.

Dažas dienas pirms šī paziņojuma SIA “Patollo” par labu AS “Swedbank” ieķīlājis uzņēmumu kā lietu kopību, krājumus, nemateriālos ieguldījumus, ķermeniskos pamatlīdzekļus un prasījuma tiesības, lai nodrošinātu aizdevuma līgumu.

Savukārt SIA “Patollo” vienīgais īpašnieks SIA “GR Holdco” reģistrējis komercķīlu, kuras parādnieks ir SIA “Patollo” un ar kuru par labu AS “Swedbank ieķīlātas SIA “GR Holdco” piederošās SIA “Patollo” pamatkapitāla daļas. Arī šīs komercķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 37,8 miljoni eiro.

Abas komercķīlas reģistrētas 16.aprīlī un ierindojas starp piecām lielākajām pagājušajā nedēļā reģistrētajām komercķīlām, liecina “Lursoft” statistika.  

SIA “Patollo” pamatdarbības veids ir tirdzniecības centra “Galleria Rīga” un biroja ēkas Blaumaņa ielā 10, Rīgā, apsaimniekošana un iznomāšana. Savukārt SIA “GR Holdco” pamatdarbība ir holdingkompāniju darbība un šis uzņēmums pilnībā pieder Luksemburgā reģistrētajam fondam “East Capital Baltic Property Fund III” (“ECBPF III (Lux) S.a.r.l.”)

“Lursoft” izziņa liecina, ka šogad februārī reģistrētais SIA “GR Holdco” kļuva par SIA “Patollo” īpašnieku šī gada 27.martā, bet komercreģistrā šīs izmaiņas ierakstītas šogad 5.aprīlī. Līdz tam SIA “Patollo” īpašnieks bija Dānijā reģistrētie uzņēmumi “Fritrade SE” un “Titan Invest A/S”, kuriem piederēja attiecīgi 80% un 20% SIA “Patollo” pamatkapitāla daļu.

SIA “Patollo” reģistrēts 1998.gadā un tā pamatkapitāls šogad martā neilgi pirms īpašnieku maiņas tika palielināts par nepilniem 6,43 miljoniem eiro - līdz 35 444 496 eiro. Uzņēmuma apgrozījums 2016.gadā bija 3,347 miljoni eiro, taču tas strādāja ar zaudējumiem, kas sasniedza 3,625 miljonus eiro.