Reģistrē izmaiņas “GroGlass” dalībniekos

07.05.2018 13:49:00

3.maijā komercreģistrā ierakstītas izmaiņas “neredzamā stikla” ražotāja SIA “GroGlass” dalībniekos - par uzņēmuma vienīgo dalībnieku kļuvusi šī gada 24.aprīlī dibinātā SIA “Alzette”, ziņo “Lursoft” Klientu Portfelis.

Līdz šim SIA “GroGalss” vienīgais īpašnieks bija Kiprā reģistrētā kompānija “Lavabre Limited”, kuras patiesā labuma guvēji bija ASV pilsonis George Rohr un Austrijas pilsonis Moris Tabacinic.

Aprīļa beigās reģistrētās SIA “Alzette” vienīgais īpašnieks ir Luksemburgā reģistrēts uzņēmums “Daugava Finance S.A.”. SIA “Alzette” pamatkapitāls ir 15 500 000 eiro. SIA “Alzette” valdes locekļi ir tie paši, kas SIA “GroGlass” - abu uzņēmumu valdes priekšsēdētājs ir Alexandr Sasha Kelberg un kā valdes locekļi darbojas Romans Sidorovs un Romans Šafarevičs.

Atsaucoties uz darījuma konsultantu “Oaklins M&A Baltics”, laikraksts “Dienas Bizness” ziņoja, ka darījumā SIA “GroGlass” vadības komanda Aleksandra Kelberga vadībā ar investora “Kartesia” atbalstu izpirkusi “GroGalss” kapitāldaļas no investīciju fonda “NCH Capital”. SIA “Alzette” padomē darbojas trīs “Kartesia” pārstāvji - Jaime Prieto, Thomas Pöhler un Gaëtan Valcke.

SIA “GroGlass” dibināta 2004.gadā ar mērķi attīstīt ar plānu metāla oksīda slāni pārklāta stikla ražošanu, kas uzlabotu stikla gaismas caurlaidību. Uzņēmums ražo “neredzamo stiklu” - stiklu ar anti-reflektīvu pārklājumu, kas piemērots arhitektūras un dizaina projektiem, elektroniskajiem displejiem, mākslas darbu ierāmēšanai u.c.

2016.gadā SIA “GroGlass” apgrozījums bija 15,176 miljoni eiro, un tā peļņa pēc nodokļiem bija 2,889 miljoni eiro. Uzņēmums nodarbināja 145 darbiniekus un nodokļos valsts budžetā samaksāja 375 tūkstošus eiro.