“COMPAQPEAT” pārjaunojis trīs komercķīlas

18.05.2018 07:54:00

Kūdras ieguves uzņēmums SIA "COMPAQPEAT" pārjaunojis trīs komercķīlas, ar kurām ieķīlāta visa uzņēmuma manta un uzņēmuma kapitāldaļas, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Visu trīs ķīlu ņēmējs ir AS “Luminor Bank”. Divām no trim 17.maijā reģistrētajām komercķīlām devējs ir SIA "COMPAQPEAT". Ar vienu no šīm ķīlām ieķīlāti trīs automobiļi un trīs traktori, bet ar otru komercķīlu ieķīlāta visa komercķīlas devēja manta.

Savukārt trešās komercķīlas devējs ir SIA "COMPAQPEAT" vienīgais īpašnieks, Vācijas pilsonis Johann Martens, kurš ieķīlājis visas viņam piederošās uzņēmuma kapitāldaļas, bet parādnieks ir pats uzņēmums.

Komercķīlas nodrošina visus AS “Luminor Bank” prasījumus pret SIA "COMPAQPEAT", kas izriet no 2016.gadā noslēgtā kredīta līguma un visiem tā grozījumiem un pārjaunojumiem.

Katras jaunreģistrētās komercķīlas nodrošinātā prasījuma summa ir 7,698 miljoni eiro.

Līdz ar jauno ķīlu reģistrāciju, dzēstas trīs 2016.gada reģistrētās komercķīlas, kuru katras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa bija 5,282 miljoni eiro. 

SIA "COMPAQPEAT" dibināta 2001.gadā, un nodarbojas ar kūdras ieguvi un kūdras substrāta ražošanu. 2016.gadā uzņēmums strādāja ar apgrozījumu 10,212 miljonu eiro apmērā un tā peļņa pēc nodokļiem bija 708 tūkstoši eiro. Tajā gadā uzņēmums nodarbināja 100 darbiniekus.