“Kesko Senukai Latvia" piemēro nodrošinājumu

22.05.2018 14:53:00

Celtniecības, remontdarbu un sadzīves preču tirgotājam AS “Kesko Senukai Latvia" 21.maijā reģistrēts nodrošinājuma līdzeklis, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Pamatojoties uz zvērināta tiesu izpildītāja Oskara Muižnieka pieprasījumu uzņēmumam piemērots aizliegums samazināt vai palielināt pamatkapitāla lielumu, aizliegums reģistrēt jaunas komercķīlas, kā arī visa veida pārreģistrēšanas aizliegums.

Zvērinātais tiesu izpildītājs bija pieprasījis vēl divu nodrošinājuma līdzekļu piemērošanu, bet to reģistrācija atteikta.

"Lursoft" izziņa liecina, ka šis ir pirmais AS “Kesko Senukai Latvia” piemērotais nodrošinājums kopš uzņēmuma dibināšanas 1996.gadā. 

AS “Kesko Senukai Latvia” iepriekš bija pazīstams kā AS “Rautakesko, taču 2016.gadā “Kesko Senukai” no Skandināvijas akcionāra “Kesko Group” pārņēma “K-rauta” veikalu tīkla pārvaldi Latvijā un Igaunijā, un uzņēmumu pārsauca par AS “Kesko Senukai Latvia”. 

2016.gadā AS “Kesko Senukai Latvia” apgrozījums bija 48,454 miljoni eiro, taču uzņēmums strādāja ar zaudējumiem un tie sasniedza 3,554 miljonus eiro. Tas nodarbināja 426 darbiniekus un tā kopējie maksājumi Latvijas valsts kopbudžetā bija 6,035 miljoni eiro.