“Latvi Dan Agro” un SIA “Lauku Agro” reģistrē jaunas komercķīlas

23.05.2018 07:19:00

Cūkkopības uzņēmums SIA “Latvi Dan Agro” un tā māsas uzņēmums SIA "Lauku Agro" katrs reģistrējuši pa jaunai komercķīlai, kuras parādnieks ir Lietuvas kompānijas “Bekonas LT”, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Gan SIA “Latvi Dan Agro”, gan SIA “Lauku Agro” ieķīlājis visu savu mantu, lai nodrošinātu saistības, kas izriet no aizdevuma līguma. Ar katru komercķīlu nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 4,550 miljoni eiro. 

Abas komercķīlas reģistrētas 22.maijā

“Lursoft” izziņa liecina, ka SIA “Latvi Dan Agro” līdz ar jaunreģistrēto komercķīlu šobrīd ir aktuālas četras komercķīlas, savukārt SIA “Lauku Agro” ir aktuālas trīs komercķīlas.

SIA “Latvi Dan Agro” dibināts 2001.gadā, un ir viens no lielākajiem Latvijas cūkaudzētājiem. Uzņēmuma apgrozījums 2017.gadā bija 9,380 miljoni eiro, un tā tīrā peļņa bija 2,188 miljoni eiro. Tas nodarbināja 72 darbiniekus un tā kopējie maksājumi valsts kopbudžetā pērn bija 1,388 miljoni eiro.

SIA "Lauku Agro" arī dibināts 2001.gadā un nodarbojas ar graudaugu audzēšanu. Tā apgrozījums 2017.gadā bija 5,015 miljoni eiro un peļņa pēc nodokļu nomaksas bija 1,084 miljoni eiro. Šis uzņēmums nodarbināja 28 darbiniekus.

Abu uzņēmumu vienīgais īpašnieks ir Dānijā reģistrētā kompānija “Torpgard Holding ApS”. Saskaņā ar "Lursoft" izziņu tam Latvijā vēl pieder uzņēmumi  SIA “Miķelāni bekons” un SIA “Domnieki”.

Šī gada februārī SIA "Latvi Dan Agro" pabeidza reorganizāciju, pievienojot sev divus māsas uzņēmumus SIA “Baltic Breeders” un SIA “Econ”, kas attiecīgi nodarbojas ar tīršķirnes cūku audzēšanu un graudu audzēšanu.