Viedtālruņu tirdzniecības pieaugums veicina "LMT Retail & Logistics" apgrozījuma kāpumu

25.05.2018 07:35:00

Mobilo sakaru operatora SIA “Latvijas Mobilais Telefons” (LMT) meitas uzņēmuma SIA “LMT Retail & Logistics” apgrozījums pagājušajā gadā pieaudzis par 16,1% salīdzinājumā ar 2016.gadu un bija 81,790 miljoni eiro, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Savukārt uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem 2017.gadā bija 4,611 miljoni eiro, kas bija gandrīz divas reizes lielāka nekā gadu iepriekš. Daļu no uzņēmuma lielās peļņas - 1,069 miljonus eiro - veido atliktā nodokļa saistību atzīšana ieņēmumos.

Ieņēmumi no pārdotajām precēm pērn bija 70,173 miljoni eiro un veidoja 85,8% no SIA “LMT Retail & Logistics” kopējā apgrozījuma. Savukārt ieņēmumi no sniegtajiem pakalpojumiem pērn bija 11,616 miljoni eiro.

“2017.gada sabiedrības darbība vērtējama kā izcila. Viedtālruņu pārdošanas apjomi liecina, ka datu pakalpojumu izmantošana ieņēmusi nozīmīgu vietu klientu ikdienas patēriņā,” sacīts uzņēmuma gada pārskatā.

Uzņēmums norāda, ka līdz ar mobilo datu pakalpojumu pārdošanas pieaugumu, būtiski ir palielinājusies arī viedtālruņu tirdzniecība, klientiem iegādājoties iekārtas ar augstāku veikstpēju, lielāku displeju un labākām fotogrāfēšanas iespējām nekā iepriekšējās iekārtas spēja nodrošināt.

Uzņēmums pērn pārdevis par 1,9% vairāk viedtālruņu nekā 2016.gadā. Turklāt pērn par 7% pieaugusi vidējā pārdošanas cena; to veicinājusi ražotāju “Samsung” un “Apple” radīto jaunāko viedtālruņu modeļu iznākšana.

Šogad SIA “LMT Retail & Logistics” plāno rekonstruēt 10 klientu centrus, kā arī attīstīt jaunus pakalpojumus. Īstenojot savas ieceres, uzņēmums plāno palielināt klientu apkalpošanas kvalitatīvos un peļņas rādītājus šogad.

SIA “LMT Retail & Logistics” sīkākai uzziņai pieejams “Lursoft”.

SIA “LMT Retail & Logistics” dibināts 1994.gadā, un nodarbojas ar telekomunikāciju iekārtu, datortehnikas un to aksesuāru mazumtirdzniecību, kā arī LMT pakalpojumu realizāciju un klientu apkalpošanu. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 43 397 eiro un tā vienīgais īpašnieks ir SIA “Latvijas Mobilais Telefons”.

2016.gadā SIA “LMT Retail & Logistics” neto apgrozījums bija 70,447 miljoni eiro un tā tīrā peļņa bija 2,479 miljoni eiro.