Komercreģistrā ierakstītas izmaiņas “Olainfarm” padomē

08.06.2018 07:47:00

Komercreģistrā ceturtdien, 7.jūnijā ierakstītas izmaiņas zāļu ražotāja AS “Olainfarm” padomē, kuras atspoguļo izmaiņas uzņēmuma īpašnieku struktūrā pēc tam, kad 2017.gada nogalē mūžībā aizgājušā uzņēmuma vadītāja un lielākā akcionāra Valērija Maligina mantinieki maija beigās vienojās par mantojuma sadali.

Valērijs Maligins pirms nāves nodrošināja kontroli pār 69,48% AS “Olainfarm” akciju, viņam tieši piederēja 26,92% akciju, bet netieši caur viņam pilnībā piederošo SIA “Olmafarm” - 42,56% akciju.

Saskaņā ar Valērija Maligina testamentu AS „Olainfarm” akcijas un SIA „Olmafarm” kapitāla daļas vienādās daļās manto visi Valērija Maligina bērni ar nosacījumu, ka viņi nedrīkst pārdot, dāvināt vai kā citādi atsavināt minētās akcijas un kapitāla daļas piecus gadus pēc mantojuma saņemšanas. Testaments gan tika apstrīdēts tiesā. Valērija Maligina vecākā meita Irina Maligina ir iecelta par mantojuma aizgādni ar pilnām tiesībām darboties kā iepriekš minēto uzņēmumu akcionāram un dalībniekam.

Līdz ar vienošanos par mantojuma sadali akcionāri sapulcē 5.jūnijā vienojušies atsaukt no amatiem AS “Olainfarm” padomes locekļus Valentīnu Andrējevu, Guntu Veismani, Aleksandru Raicu un Andi Krūmiņu.

Vienīgi līdzšinējais padomes priekšsēdētājs Ivars Godmanis turpinās darbu zāļu ražotājā, jo iecelts arī par jaunās padomes locekli.

AS “Olainfarm” padomē no jauna iecelta Irina Maligina, kā arī Maligina bijusī sieva Signe Baldere – Sildedze. Uzņēmuma padomē darbosies arī zinātnieks Ivars Kalviņš, kurš ievēlēts par padomes priekšsēdētāju, un Milana Beļeviča, kura ievēlēta par padomes priekšsēdētaja vietnieku.

AS “Olainfarm” padomes locekļi apstiprināti amatā uz piecu gadu termiņu.

AS “Olainfarm” dibināta 1991.gadā un ir viens no lielākajiem vietējiem zāļu ražotājiem Latvijā. Uzņēmuma akcijas tiek kotētas Nasdaq Riga fondu biržā.

AS “Olainfarm” konsolidētais apgrozījums 2017.gadā bija 122,076 miljoni eiro, kas bija par 10,3% vairāk nekā 2016.gadā, savukārt koncerna tīrā peļņa bija 10,789 miljoni eiro, kas bija par 6,8% mazāk nekā gadu iepriekš.