Lauksaimniecības kooperatīvs “VAKS” pārjaunojis komercķīlu

18.06.2018 07:27:00

Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība “VAKS” pārjaunojusi komercķīlu, palielinot nodrošinātā prasījuma maksimālo summu līdz 24,129 miljoniem eiro, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis. 

Lauksaimniecības kooperatība "VAKS" reģistrētā komercķīla ir lielākā pagājušajā nedēļā reģistrētā ķīla, liecina "Lursoft" statistika.

Kooperatīvā sabiedrība par labu AS “Swedbank” ieķīlājusi krājumus, nemateriālos ieguldījumus, ķermeniskos pamatlīdzekļus un prasījuma tiesības. Komercķīla nodrošina kredītlīnijas līgumus, aizdevuma līgumu un līgumu par finanšu tirgus darījumiem.

Līdz ar jaunās ķīlas reģistrāciju 14.jūnijā, dzēsta 2017.gada novembrī kopperatīva “VAKS” reģistrētā komercķīla, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa bija 23,982 miljoni eiro.

“Lursoft” informācija liecina, ka šī ir vienīgā šobrīd aktuālā komercķīla kooperatīvajai sabiedrībai “VAKS”.

Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība “VAKS” reģistrēta 1994.gadā. Tā apvieno Vidzemes un Latgales lauksaimniekus un nodrošina tās biedru izaudzētās produkcijas - graudaugu pirmapstrādi, uzglabāšanu un realizāciju. Kooperatīvā apvienojušās vairāk nekā 500 saimniecības.

Kooperatīvās sabiedrības apgrozījums 2017.gadā bija 62,102 miljoni eiro, un tās pārskata gada peļņa bija 1,387 miljoni eiro.