Nomainīta “Rīgas farmaceitiskās fabrikas” valde un padome

18.06.2018 08:55:00

Piektdien, 15.jūnijā, reģistrētas izmaiņas augu valsts ārstniecisko līdzekļu ražotāja AS “Rīgas farmaceitiskā fabrika” padomē un valdē, cita starpā uzņēmumam iecelts jauns valdes priekšsēdētājs, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

No AS “Rīgas farmaceitiskā fabrika” valdes priekšsēdētāja amata atbrīvots ilggadējais uzņēmuma vadītājs Kaspars Bāliņš, kurš bija ražotāja valdes priekšsēdētājs kopš 1997.gada. No valdes locekles amata arī atbrīvota Dace Kaleine, kura šo amatu ieņēmusi kopš 2012.gada.

Par uzņēmuma jauno valdes priekšsēdētāju ar tiesībām pārstāvēt komercsabiedrību atsevišķi iecelta Diāna Stepiņa-Gauja. Viņa šobrīd ir vienīgā AS “Rīgas farmaceitiskā fabrika” valdes locekle.

Uzņēmumam iecelta arī jauna padome. No amata atbrīvots līdzšinējais padomes priekšsēdētāja vietnieks Aleksandrs Livšics un padomes locekle Dagmāra Āboltiņa. Par uzņēmuma jauno padomes priekšsēdētāju iecelts Josifs Apts, par padomes priekšsēdētāja vietnieku iecelta Jeļena Ņikitina, bet par padomes locekli iecelts Dins Šmits.

Visas minētās izmaiņas ierakstītas komercreģistrā 15.jūnijā.

AS “Rīgas farmaceitiskā fabrika” reģistrēta 1991.gadā, un tā ir specializējusies tādu ārstniecības līdzekļu ražošanā, kuru receptūrā ietilpst ārstniecības augu drogas vai to pārstrādes rezultatā iegūtas vielas.

Uzņēmuma vienīgais akcionārs ir farmācijas holdingkompānija AS “Repharm”, kurā ietilpst vairāki ar farmāciju un veselības nozari saistīti uzņēmumi - aptieku tīkla “Mēness aptieka” pārvaldītājs un attīstītājs AS “Sentor Farm Aptiekas”, zāļu lieltirgotava AS “Recipe Plus”, kā arī AS “Veselības centru apvienība”, kas aptver vairākas medicīnas iestādes.

AS “Rīgas farmaceitiskā fabrika” 2017.gadā strādāja ar apgrozījumu 3,663 miljonu eiro apmērā un tā peļņa pēc nodokļiem bija 518 tūkstoši eiro. Tas nodarbināja 79 darbiniekus.