Neste Latvija” maina statūtus, ieceļ jaunu padomes priekšsēdētāju

03.07.2018 07:38:00

Degvielas tirgotājs SIA “Neste Latvija” grozījis statūtus, samazinot padomes sastāvu no četriem uz trim padomes locekļiem, un jaunieceltā padome no sava vidus ievēlējusi jaunu padomes priekšsēdētāju, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Līdz ar statūtu grozījumu apstiprināšanu atbrīvota līdzšinējā padome, kuras priekšsēdētājs bija Hemmo Elze Letema.

Līdzšinējie padomes locekļi Iikka Samuli Krankkala, Pia Pauliina Nyholm un Katri Sofia Taskinen gan pārapstiprināti amatā uz jaunu pilnvaru periodu. Par jauno padomes priekšsēdētāju iecelts Iikka Samuli Krankkala.

Arī līdzšinējā valde - valdes priekšsēdētājs Arttu Mikael Airiainen un valdes loceklis Armands Beiziķis pārapstiprināti savos amatos.

Izmaiņas ierakstītas komercreģistrā 2.jūlijā.

SIA “Neste Latvija” dibināta 1993.gadā, un tā nodarbojas ar naftas produktu vairumtirdzniecību, mazumtirdzniecību un auto ķīmijas tirdzniecību, kā arī ar naftas termināla pakalpojumiem Rīgas brīvostā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 15 029 784 eiro un tas pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai “Neste Affiliate B.V.”.

SIA “Neste Latvija” 2017. gadā palielināja apgrozījumu līdz 280,492 miljoniem eiro, arī uzņēmuma peļņa nedaudz pieaugusi - tā pērn pēc nodokļu nomaksas bija 9,807 miljoni eiro. 2017.gadā uzņēmumā strādāja 50 darbinieki. SIA “Neste Latvija” kopējie maksājumi valsts kopbudžetā bija 134,446 miljoni eiro.