“Primekss Group” ar Polijas metāla režģu ražotāju nodibina kopuzņēmumu

03.07.2018 07:10:00

Betona grīdu ražotāja SIA “Primekss” īpašnieks SIA “Primekss Group” kopā ar Polijas uzņēmumu “FILIGRAN”, kas ražo metāla režģus, vadus un armatūru betona konstrukciju stiprināšanai, Latvijā nodbinājis uzņēmumu SIA “Filigran Primekss”, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Jaundibinātā uzņēmuma pamatkapitāls ir 2800 eiro, un tā īpašnieki vienādās daļās (pa 50% kapitāldaļu katram) ir SIA “Primekss Group” un “FILIGRAN SPOLKA AKCYJNA”.

SIA “Filigran Primekss” valde sastāv no diviem locekļiem. Par valdes priekšsēdētāju iecelts SIA “Primekss Group” patiesā labuma guvējs Jānis Ošlejs, savukārt Jorg-Dietrich Albrecht Franz Freiherr von und zu Weiler iecelts par valdes locekli.

SIA “Filigran Primekss” juridiskā adrese ir Rīga, Gustava Zemgala gatve 76, kur reģistrēts SIA “Primekss Group” un tā citi meitas uzņēmumi.

SIA “Primekss Group” ir 2008.gadā reģistrēta holdingkompānija, kurai ir divi meitas uzņēmumi -  SIA “Primekss”, kas ražo betona grīdu un sienu apdari no īpaši izturīga betona, un SIA “Primeteh”, kas nodarbojas ar pētniecību. Holdingkompānijai 2017.gadā nebija ieņēmumu, savukārt SIA “Primekss” neto apgrozījums 2016.gadā bija 14,797 miljoni eiro, un tās peļņa pēc nodokļiem bija 306 tūkstoši eiro.