“Air Baltic Training” pārjauno komercķīlu, ieķīlājot trīs lidaparātus

18.07.2018 07:47:00

Latvijas aviokompānijas AS “Air Baltic Corporation” meitas uzņēmums SIA “Air Baltic Training”, kas sniedz aviācijas apmācību pakalpojumus, reģistrējis jaunu komercķīlu, ar kuru cita starpā ieķīlāti trīs lidaparāti, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Uzņēmums par labu AS “Swedbank” ieķīlājis trīs ražotāja “Diamond Aircraft” modeļa 40NG lidaparātus. Papildus tam SIA “Air Baltic Training” ieķīlājis uzņēmumu kā lietu kopību, krājumus, nemateriālos ieguldījumus, ķermeniskos pamatlīdzekļus, prasījuma tiesības.

17.jūlijā reģistrētās komercķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 4,572 miljoni eiro, un tā nodrošina aizdevuma līgumu.

Līdz ar jaunās komercķīlas reģistrāciju dzēsta iepriekš 11.jūlijā reģistrētā komercķīla, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa bija 3,136 miljoni eiro.

SIA “Air Baltic Training” reģistrēta 2010.gadā un tās pamatdarbība ir dažādu ar aviāciju saistītu apmācību sniegšana. Uzņēmums sniedz apmācības aviokompānijām un dažādiem ar aviācijas nozari saistītiem uzņēmumiem, kā arī fiziskām personām.

Kompānijas pamatkapitāls ir 2845 eiro, un tā pilnībā pieder AS “Air Baltic Corporation”.

2017.gadā SIA “Air Baltic Training” strādāja ar apgrozījumu 3,019 miljonu eiro apmērā, bet kompānijas peļņa pēc nodokļiem bija 261 tūkstotis eiro.