“EUGESTA un Partneri” peļņa pērn pieaugusi par 15%

19.07.2018 13:47:00

Plaša patēriņa preču izplatītājs SIA “EUGESTA un Partneri” pagājušajā gadā strādājis ar apgrozījumu 64,019 miljonu eiro apmērā, kas bija par 1,4% mazāk nekā 2016.gadā, taču neskatoties uz apgrozījuma samazinājumu uzņēmuma peļņa pieaugusi, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

2017.gadā uzņēmuma tīrā peļņa bija 962 tūkstoši eiro, kas, salīdzinot ar gadu iepriekš, bija pieaugums par 15,1%.

Uzņēmums norāda, ka pagājušais gads bijis dinamisks - tirgus attīstījies un mainījies gan klientu, gan piegādātāju pusē. SIA “EUGESTA un Partneri” piedalījās vairākos iepirkumu konkursos, dažos sekmīgi, bet dažos ne, kas arī ietekmējis uzņēmuma apgrozījuma rādītājus.

Pagājušajā gadā SIA “EUGESTA un Partneri” notika vadības komandas maiņa. Ilggadējais vadītājs un līdzīpašnieks Andris Pimanovs atkāpās no operacionālās vadības, un par uzņēmuma jauno vadītāju iecelta Ieva Grīnberga, kas strādā uzņēmumā kopš 1999.gada.

2017.gadā SIA “EUGESTA un Partneri” turpināja investēt naudu pamatlīdzekļos saimnieciskās darbības procesu nodrošināšanai un uzlabošanai, gada laikā ieguldot gandrīz 400 tūkstošus eiro.

Šim gadam uzņēmums izvirzījis par mērķi attīstīt jaunu zīmolu un biznesa konceptu kafijas un ar tās pagatavošanu saistīto risinājumu jomā, turpināt iesāktos attīstības projektus, īpaši IT jomā un procesu automatizācijā. SIA “EUGESTA un Partneri” vēlas palielināt apgrozījumu vismaz par vienu miljonu eiro un palielināt peļņu pirms nodokļiem līdz 2% no apgrozījuma.

Sīkākai uzziņai SIA “EUGESTA un Partneri” 2017.gada finanšu pārskats pieejams “Lursoft”.

SIA “EUGESTA un Partneri” dibināta 1996.gadā, un tā nodarbojas ar ātrās aprites patēriņa preču (FCMG, fast moving consumer goods) vairumtirdzniecību, mārketinga, loģistikas un merčendaizinga pakalpojumu sniegšanu vietējiem un ārvalstu uzņēmumiem.

SIA “EUGESTA un Partneri” pamatkapitāls ir 142 280 eiro un tā lielākais īpašnieks ar 90% kapitāldaļu ir Lietuvas kompānija “KS Investicija”, bet 10% kapitāldaļu īpašnieks ir Andris Pimanovs.

2016.gadā SIA “EUGESTA un Partneri” neto apgrozījums bija 64,950 miljoni eiro, savukārt uzņēmuma peļņa bija 836 tūkstoši eiro.