“Lauma Fabrics” īpašnieks pārjaunojis komercķīlu

23.07.2018 09:51:00

Veļas materiālu ražotāja SIA "Lauma Fabrics" īpašnieks AS “European Lingerie Group” pārjaunojis komercķīlu, ar kuru ieķīlātas tam piederošās SIA “Lauma Fabrics” kapitāla daļas, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

17.jūlijā reģistrētās komercķīlas maksimālā nodrošinājuma summa nav mainīta - tā ir 100 miljoni eiro. Taču ir mainīts komercķīlas devējs - iepriekš tas bija AS “European Lingerie Brands”, taču šis uzņēmums reorganizēts un šī gada 13.jūlijā komercreģistrā ierakstīta tā pievienošana AS “European Lingerie Group”, kas ir kļuvis par jaunās komercķīlas devēju.

AS “European Lingerie Brands” iepriekš bija SIA “Lauma Fabrics” vienīgais īpašnieks. Līdz ar uzņēmuma pievienošanu AS “European Lingerie Group”, tas kļuvis pa SIA “Lauma Fabrics” īpašnieku.

Pēc komercķīlas pārjaunošanas nav mainījies komercķīlas ņēmējs - tas joprojām ir Zviedrijā reģistrētā kompānija “Intertrust (Sweden) AB”, savukārt parādnieks ir Zviedrijā reģistrētā kompānija “European Lingerie Group AB”. Līdz ar komercķīlas pārjaunojuma reģistrāciju, dzēsta iepriekš šī gada 27.februārī reģistrētā komercķīla.

Neskatoties uz SIA “Lauma Fabrics” tiešo īpašnieku maiņu, uzņēmuma patiesā labuma guvēji nav mainījušies - tie ir Indrek Rahumaa un John Anthony Bonfield, kuriem pieder Latvijā reģistrētā AS “European Lingerie Group”, Zviedrijā reģistrētā kompānija “European Lingerie Group AB”, un Kiprā reģistrētā kompānija “Myrtyle Ventures Limited”, liecina “Lursoft” informācija.

AS “European Lingerie Group” dibināta 2017.gada aprīlī, uzņēmuma pamatkapitāls ir 39 970 000 eiro. Uzņēmumam pieder vairāki ar veļas ražošanu un distribūciju saistīti uzņēmumi - bez jau minētā SIA “Lauma Fabrics”, kas ražo mežģīnes, trikotāžas adījumus un citus materiālus veļas šūšanai, AS “European Lingerie Group” grupā ietilpst Vācijas veļas ražošanas uzņēmums “Felina”, izplatīšanas kompānija Krievijā “AO Avangard”, kā arī veļas mazumtirgotājs internetā “Dessus-Dessous”.