“Līvānu kūdras fabrikas” lielākais īpašnieks palielina savu līdzdalību uzņēmumā

02.08.2018 07:16:00

SIA “Līvānu kūdras fabrika” lielākais īpašnieks Nīderlandē reģistrētais uzņēmums “Van Dongen Beheer B.V.” palielinājis savu līdzdalību kūdras fabrikā, iegūstot savā īpašumā kapitāla daļas, kuras iepriekš piederēja citam Nīderlandē reģistrētam uzņēmumam “Vadoin B.V.”, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Līdz šim “Van Dongen Beheer B.V.” piederēja 63,89% kūdras fabrikas kapitāldaļu, bet “Vadoin B.V.” piederēja kapitāldaļas 28,78% apmērā no uzņēmuma pamatkapitāla.

Taču šī gada jūlijā reģistrētas izmaiņas, saskaņā ar kurām  “Van Dongen Beheer B.V.” pieder 92,67% SIA “Līvānu kūdras fabrika” kapitāldaļu, bet “Vadoin B.V.” vairs nav starp uzņēmuma dalībniekiem. Izmaiņas komercreģistrā ierakstītas 31.jūlijā.

Neskatoties uz SIA “Līvānu kūdras fabrika” tiešo dalībnieku maiņu, tā patiesā labuma guvējs nav mainījies - tā ir Thanja Van Dongen, kura kontrolē gan “Van Dongen Beheer B.V.”, gan “Vadoin B.V.”.

Pārējie uzņēmuma dalībnieki - Nīderlandē reģistrētā kompānija “Fred van Dongen B.V.” ar 5% kapitāldaļu, Nīderlandes pilsonis Freddy Gerardus Van Dongen ar 2,25% kapitāldaļu, kā arī Latvijas pilsoņi Jānis Dubovskis un Kaspars Dubovskis, kuriem katram pieder pa 0,04% uzņēmuma pamatkapitāla daļu - nav mainījušies.

 

SIA “Līvānu kūdras fabrika” reģistrēta 1991.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 574 410 eiro. 2017.gadā SIA “Līvānu kūdras fabrika” apgrozījums bija 3,511 miljons eiro, uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem bija 505 tūkstoši eiro, un tas nodarbināja 80 darbiniekus.