“Valmieras enerģijas” padomē iecelti divi Igaunijas pilsoņi

03.09.2018 11:41:00

Pēc īpašnieku maiņas siltuma un elektrības ražotāja AS “Valmieras enerģija” padomē notikušas izmaiņas un tajā par padomes locekļiem iecelti divi Igaunijas pilsoņi, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Šī gada jūlijā par AS “Valmieras enerģija” līdzīpašnieku kļuva “Adven Group”, kas nodrošina centralizēto siltumapgādi vairāk nekā 90 siltumapgādes tīkliem Somijā, Zviedrijā un Igaunijā un kas iegādājās AS "Valmieras enerģija" akcijas no SIA “Enerģijas Risinājumi”.

Mēnesi pēc īpašnieku maiņas AS “Valmieras enerģija” padomes priekšsēdētāja amatu atstājis Guntars Kokorevičs, kurš šo amatu ieņēma kopš 2008.gada un kurš ir SIA “Enerģijas Risinājumi” patiesā labuma guvējs, un padomes loceklis Juris Sorokins. Līdzšinējais padomes loceklis Jānis Skrastiņš pārapstiprināts amatā uz jaunu pilnvaru periodu.

Par uzņēmuma jauno padomes priekšsēdētāju iecelts Urmo Heinam, savukārt Raivo Melsas iecelts par padomes locekli; abi jaunie padomes locekļi ir “Adven Group” pārstāvji.

Izmaiņas AS “Valmieras enerģija” padomē ierakstītas komercreģistrā 31.augustā.

Jau iepriekš šī gada 26.jūlijā AS “Valmieras enerģija” valdes priekšsēdētāja amatu atstāja tā ilggadējais vadītājs Ēriks Timpars, kurš šo amatu ieņēma kopš 2008.gada.

AS “Valmieras enerģija" dibināta 1999.gadā un tās pamatdarbība ir siltumenerģijas un elektroenerģijas ražošana, kā arī karstā ūdens sagatavošana. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2 071 300 eiro. AS “Valmieras enerģija” otrs līdzīpašnieks ir Valmieras pilsētas pašvaldība, kura ir mazākuma akcionārs uzņēmumā.

2017.gadā AS “Valmieras enerģija” apgrozījums bija 4,369 miljoni eiro un uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem bija 462 tūkstoši eiro. Uzņēmums nodarbināja septiņus darbiniekus un tā kopējie maksājumi Latvijas valsts kopbudžetā bija 247 tūkstoši eiro.