Reģistrē izmaiņas “Olainfarm” padomē, to atstājot Signei Balderei-Sildedzei

17.09.2018 06:47:00

Komercreģistrā piektdien, 14.septembrī ierakstītas izmaiņas zāļu ražotāja AS “Olainfarm” padomē, kuru pametusi padomes locekle Signe Baldere – Sildedze, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Tādējādi AS “Olainfarm” padome šobrīd turpina darboties četru personu sastāvā - padomes priekšsēdētājs ir Pāvels Rebenoks, padomes priekšsēdētāja vietniece - Irina Maligina, kā arī padomes locekļi Daina Sirlaka un Mārtiņš Krieķis.

Tikai dažas dienas iepriekš, 5.septembrī, tika reģistrētas izmaiņas, ar kurām uzņēmuma akcionāri iecēla jaunu padomi, pārapstiprinot Signi Balderi – Sildedzi padomes locekles amatā. Akcionāri veica arī citas izmaiņas uzņēmuma valdē.

Saistībā ar nesenajām izmaiņām AS “Olainfarm” vadībā, Signe Baldere-Sildedze vērsusies  tiesībsargājošajās iestādēs, lūdzot sākt kriminālprocesu saistībā ar reiderismu uzņēmumā "Olainfarm", pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu un krāpšanu, ziņo portāls “Delfi”.

AS “Olainfarm” vadībā šī gada laikā notikušas vairākas pārmaiņas tāpēc, ka 2017.gada nogalē mūžībā aizgāja uzņēmuma vadītājs un lielākais akcionārs Valērijs Maligins. 2018.gada maija beigās viņa mantinieki vienojās par mantojuma sadali. Mantinieces saņēmušas mantojuma apliecības.

Valērijs Maligins pirms nāves nodrošināja kontroli pār 69,48% AS “Olainfarm” akciju, viņam tieši piederēja 26,92% akciju, bet netieši caur viņam pilnībā piederošo SIA “Olmafarm” - 42,56% akciju.

AS “Olainfarm” dibināta 1991.gadā un ir viens no lielākajiem vietējiem zāļu ražotājiem Latvijā. Uzņēmuma akcijas tiek kotētas Nasdaq Riga fondu biržā. 

AS “Olainfarm” konsolidētais apgrozījums 2017.gadā bija 122,076 miljoni eiro, kas bija par 10,3% vairāk nekā 2016.gadā, savukārt koncerna tīrā peļņa bija 10,789 miljoni eiro, kas bija par 6,8% mazāk nekā gadu iepriekš.