“Grobiņai” ieceļ jaunu padomi

19.09.2018 08:42:00

Kažokzvēru audzētavai AS "Grobiņa" iecelta jauna padome, un par padomes priekšsēdētāju ievēlēta uzņēmuma līdzīpašniece, līdzšinējā padomes priekšsēdētāja vietniece Argita Jaunsleine, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Kopš šī gada maija AS “Grobiņa” padome darbojās tikai divu locekļu sastāvā - tajā darbojās Argita Jaunsleine, kā arī padomes locekle Evija Šivare, kura līdz ar jaunās padomes iecelšanu pārapstiprināta amatā.

Uzņēmuma padomē iecelti trīs jauni locekļi - par padomes priekšsēdētāja vietnieku iecelta Aija Blūma, bet padomes locekļu amatos ieceltas Dace Obodovska un Liene Žvagule.

Izmaiņas AS “Grobiņa” padomē ierakstītas komercreģistrā 18.septembrī.

AS “Grobiņa” dibināta 1991.gadā, un uzņēmums ir viena no lielākajām kažokzvēru audzētavām Latvijā. Uzņēmumā tiek audzētas dažādu toņu ūdeles. 2017.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 3,137 miljoni eiro, taču tas strādāja ar zaudējumiem 338 tūkstošu eiro apmērā. Uz 2018.gada 7.septembri uzņēmumam bija nodokļu parāds 533 tūkstošu eiro apmērā.

AS “Grobiņa” akcijas tiek kotētas “Nasdaq Rīga” fondu biržā. Uzņēmuma lielākais akcionārs uz šī gada 30.aprīli bija Polijas pilsonis Robert Grzegorz Mielenczuk ar 41,27% AS “Grobiņa” akciju, 25,75% akciju īpašnieks bija uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Gundars Jaunsleinis, bet 23,98% akciju īpašniece bija Argita Jaunsleine.