"Exigen Services Latvia" maina nosaukumu uz AS "EMERGN", arī vadību

21.09.2018 09:57:00

IT uzņēmums AS “Exigen Services Latvia” mainījis nosaukumu, kļūstot par AS "EMERGN", kā arī reģistrējis izmaiņas valdē un padomē, tostarp uzņēmumam iecelts jauns valdes priekšsēdētājs, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Ar nosaukumu AS "Exigen Services Latvia" uzņēmums darbojās kopš 2008.gada 7.aprīļa.

Komercreģistrā ceturtdien, 20.septembrī, ierakstītās izmaiņas liecina, ka no uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amata atbrīvots Māris Dreimanis, kurš šo amatu ieņēma kopš 2017.gada 10.marta, kā arī valdes locekļa amatus atstājusi Anna Kozlova un Alexander Kreymer.

Par uzņēmuma jauno valdes priekšsēdētāju iecelts līdzšinējais valdes loceklis Pēteris Krastiņš, savukārt par valdes locekli IT uzņēmumā iecelts Evans Žerards Kasidijs (Evan Gerard Cassidy).

Pilnībā nomainīta AS "EMERGN" padome. Līdz ar Komercreģistrā ierakstītajām izmaiņām no amatiem atsaukti līdzšinējais padomes priekšsēdētājs Ivars Puksts, padomes priekšsēdētāja vitenieks Jevgens Gusovskis un padomes loceklis Rafaels Marko Iodice.

Par jauno padomes priekšsēdētāju iecelts Māris Dreimanis, par padomes priekšsēdētāja vietnieku iecelts Aleksandrs Adamopoulos (Alexandros Adamopoulos), savukārt par padomes locekli iecelts Filips Džeimss Bleks (Philip James Black).

AS “EMERGN” dibināta 1995.gadā, un uzņēmums izstrādā un uztur informācijas sistēmas valsts pārvaldei un pašvaldību uzņēmumiem, kā arī finanšu, apdrošināšanas, telekomunikāciju, transporta un citu nozaru uzņēmumiem Latvijā un pasaulē.

2017.gadā AS “EMERGN” apgrozījums bija 11,777 miljoni eiro, uzņēmuma peļņa pēc nodokļu nomaksas bija 677 tūkstoši eiro. Pagājušajā gadā uzņēmums nodarbināja 224 darbiniekus, un tā kopējie maksājumi Latvijas valsts kopbudžetā bija 3,257 miljoni eiro.