Reorganizēs “DHL Latvia”, nodalot daļu tā mantas jaunā uzņēmumā

01.10.2018 13:30:00

Kurjera un loģistikas pakalpojumu sniedzējs SIA “DHL Latvia” publicējis paziņojumu par reorganizāciju, saskaņā ar kuru tas daļu no mantas un bilances aktīviem pievienos māsas uzņēmumam SIA “DHL Logistics Latvia”, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Lēmums par SIA “DHL Latvia” reorganizāciju pieņemts 21.septembrī, bet 28.septembrī paziņojums kreditoriem publicēts oficiālajā laikrakstā “Latvijas vēstnesis”. Kreditori savus prasījumus par pieteikt SIA “DHL Latvia” viena mēneša laikā.

“Lursoft” Klientu portfelis jau vēstīja, ka  SIA “DHL Latvia” vienīgais īpašnieks Vācijas kompānija “Deutsche Post Beteiligungen Holding Gmbh” 3.jūlijā nodibināja jaunu uzņēmumu Latvijā - SIA “DHL Logistics Latvia”.

Atbilstoši jaundibinātā uzņēmuma statūtiem, SIA “DHL Logistics Latvia” galvenie darbības veidi ir kravu pārvadājumi pa autoceļiem, uzglabāšana un noliktavu saimniecība, sauszemes transporta palīgdrbības, ūdens transporta palīgdarbības, aviotransporta palīgdarbības, kravu iekraušana un izkraušana un pārējās transporta palīgdarbības.

Tā pamatkapitāls ir 2800 eiro, un “Deutsche Post Beteiligungen Holding Gmbh” ir 100% kapitāla daļu īpašnieks. SIA "DHL Logistics Latvia" juridiskā adrese ir Mārupe, Plieņciema iela 35, kur reģistrēts arī SIA “DHL Latvia”.

Par SIA “DHL Logistics Latvia” valdes priekšsēdētāju iecelts SIA “DHL Latvia” valdes loceklis Kjell Thomas Martin Hellstroem. Par jaunreģistrētā uzņēmuma otru valdes locekli iecelts Oļegs Lapšins, kurš arī darbojas SIA “DHL Latvia” valdē.

SIA “DHL Latvia” reģistrēta 1995.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 71 700 eiro. Pagājušajā gadā tā apgrozījums sasniedza 30,900 miljonus eiro, bet uzņēmuma zaudējumi veidoja 82 tūkstošus eiro. Uzņēmums 2017.gadā nodarbināja vidēji 147 darbiniekus, tā kopējie maksājumi valsts kopbudžetā bija 2,314 miljoni eiro.