Likvidēta kādreizējā SIA “Latvijas biznesa koledža”

31.10.2018 06:55:00

Klientu Portfelis ziņo, ka vakar, 30. oktobrī, likvidēta SIA “Latvijas biznesa koledža”, kas kopš pagājušā gada jūlija bija zināma ar nosaukumu SIA “TN Education Centre”.

Kādreizējā augstākās izglītības iestāde reģistrēta 2007.gada 21.novembrī un tās kapitāldaļu turētāja pirmajos gados bija SIA “Latvijas Biznesa Institūts”, kas vēlākos gados tika pārsaukta par SIA “Augstskola EIHSEBA”, SIA “Eiropas Tālmācības Augstskola”, SIA “ABCD Company” un SIA “Best Advert”. SIA “TN Education Centre” vienīgā īpašniece uzņēmuma pēdējā darbības gadā bijusi Natalia Tikhmianova. Pēc minētā uzņēmuma likvidēšanas N. Tikhmianova turpina būt augstākās izglītības uzņēmuma SIA “Distance Learning Point” (līdz 2017.gada jūlijam zināms kā SIA “Eiropas Tālmācības augstskola”) vienīgā kapitāldaļu turētāja. Kopš š.g. maija ir apturēta uzņēmuma saimnieciskā darbība, tam reģistrēts 2088,51 eiro liels nodokļu parāds un piemērots aizliegums reorganizācijai un dalībnieku maiņai.

SIA “TN Education Centre” pēdējais gada pārskats reģistrēts vien par 2016.gadu, kad tas apgrozīja 1,42 milj.EUR un nopelnīja 34,66 tūkst.EUR. Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, pērn būtiski samazinājusies VID administrēto nodokļu summa, kuru mācību iestāde samaksāja valsts kopbudžetā. Ja vēl 2016.gadā tie bija 149,28 tūkst.EUR, tad aizvadītajā gadā tie bijuši vien 27,87 tūkst.EUR.

 

Kopš š.g. marta uzņēmumam bija apturēta saimnieciskā darbība.