Pasludināta kādreizējās SIA „VEGA 1” maksātnespēja

29.11.2018 10:24:00

Maksātnespējas process vakar pasludināts inženiersistēmu uzņēmumam SIA „VEGA 1”, kas kopš š.g. jūnija vidus pārsaukts par SIA „MEGAVE 2018”. Līdz ar uzņēmuma nosaukumu maiņu šovasar mainīta arī uzņēmuma juridiskā adrese, pārceļot to no Liepājas uz Rīgu.

Lursoft izziņā pieejamā informācija rāda, ka patlaban uzņēmumam ir reģistrēti kavēti maksājumi un nodrošinājumi, bet tā VID administrēto nodokļu parāds sasniedzis 821,74 tūkst.EUR.

Maksātnespējas datu bāzē esošā informācija liecina, ka uzņēmumam šā gada aprīlī jau bija ierosināts tiesiskās aizsardzības process, kas jūlijā izbeigts, jo tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu nav atbalstījis Maksātnespējas likuma 42.panta trešajā daļā noteiktais kreditoru vairākums.

SIA „MEGAVE 2018” vienīgais kapitāldaļu turētājs ir Vilmārs Mateuss, kuram vienlaikus pieder arī SIA „Urbums” un SIA „Vega Holding”. Pēdājais no tiem ir 80% īpašnieks uzņēmumiem SIA „Vega Systems”, SIA „Vega Evgineering” un SIA „Vega Produrement”. Jānorāda, ka visi šie uzņēmumi reģistrēti 2016.gada oktobrī un neviens no tiem vēl nav guvis ieņēmumus no saimnieciskās darbības.

Pēdējo gada pārskatu SIA „MEGAVE 2018” iesniegusi par 2016.gadu. Tad uzņēmums apgrozījis 7,71 milj.EUR un nopelnīja 171,78 tūkst.EUR, un plānojis 2017.gadā turpināt pilnveidot uzņēmuma līdzšinējās darbības jomas Latvijā un Norvēģijā. Balstoties uz jaunākajām Latvijas tirgus tendencēm, SIA „MEGAVE 2018” plānoja 2017.gadā apgrozījuma pieaugumu Latvijas tirgū, tāpat arī Norvēģijā iekšējo inženiersistēmu nozarē un elektromontāžas tīklu un industriālo iekārtu nozaru darbības sfērā.