“Mūsmāju dārzeņi” reģistrējuši sešas jaunas komercķīlas

29.01.2019 06:22:00

Kooperatīvā sabiedrība "Mūsmāju dārzeņi”, kas nodarbojas ar augļu un dārzeņu vairumtirdzniecību, reģistrējusi sešas jaunas komercķīlas, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Visu komercķīlu devējs ir “Mūsmāju dārzeņi”, bet katrai komercķīlai ir cits ņēmējs un cita komercķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa.

Zemnieku saimniecība “Īskāji” ir ņēmējs komercķīlai, kuras nodrošinātā prasījuma summa ir 313 tukstoši eiro un ar kuru “Mūsmāju dārzeņi” ieķīlājuši pamatlīdzekļus un traktortehniku. Par labu zemnieku saimniecībai “Zūmaņi” kooperatīvā sabiedrība “Mūsmāju dārzeņi” ieķīlājusi vairākus pamatlīdzekļus, cita starpā stādu stādītāju, miglotāju, transportierus, nodrošinot prasījumsu gandrīz 229 tūkstošu eiro apmērā. Par labu zemnieku saimniecībai “Dārzi” ieķīlāti pamatlīdzekļi, nodrošinot prasījumus 81 tūkstoša eiro apmērā.

Ceturtās komercķīlas ņēmējs ir zemnieku saimniecība “Bračas”, par labu tai “Mūsmāju dārzeņi” ieķīlājuši pamatlīdzekļus un traktortehniku, nodrošinot prasījumus 39 tūkstošu eiro apmērā. Zemnieku saimniecība “Sviķi” ir ņēmējs komercķīlai, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 46 tūkstoši eiro, savukārt privātpersona Artūrs Kims ir reģistrēts kā komercķīlas ņēmējs komercķīlai, kuras nodrošinātā prasījuma summa ir 52 tūkstoši eiro.

Visas sešas komercķīlas reģistrētas 28.janvārī. Kooperatīvai sabiedrībai “Mūsmāju dārzeņi” šobrīd ir kopumā aktuālas astoņas komercķīlas.

Kooperatīvā sabiedrība “Mūsmāju dārzeņi” reģistrēta 2006.gadā, apvienojot Latvijas dārzeņu audzētājus, lai piedāvātu Latvijā audzētos dārzeņu un kartupeļus gan vietējam tirgum, gan eksportam.

2017.gadā kooperatīvā sabiedrība strādāja ar apgrozījumu 4,102 miljoni eiro un tās zaudējumi bija 285 tūkstoši eiro.