Cemex pērn atsācis strādāt ar peļņu

18.02.2019 09:18:00

Pārskatu par saimniecisko darbību 2018.gadā iesniedzis cementa un transportbetona ražotājs SIA „CEMEX”.

2018.gads Latvijas makroekonomikā bija straujākās izaugsmes gads pēdējo 7 gadu laikā, īpaši attīstoties būvniecības tirgum. Tāpēc, kā norādīts iesniegtajā vadības ziņojumā, pateicoties ekonomikas attīstībai, kā arī SIA „CEMEX” profesionālās komandas darbībai, būtiski uzlabojušies uzņēmuma finanšu rādītāji.

SIA „CEMEX” apgrozījums 2018.gadā sasniedzis 86,92 milj.EUR, kas gada laikā ir pieaugums par 11,34%. Uzņēmuma vadība norāda, ka apgrozījuma rādītāji auguši visos pamatbiznesa segmentos. Pārskata gadā uzņēmums pārdeva vairāk nekā miljons tonnu cementu, no tā eksportējot vairāk nekā 70%, galvenokārt uz Somiju, Zviedriju un Igauniju.

Pēc četru gadu zaudējumiem, pērn SIA „CEMEX” atkal strādājis ar peļņu, tai pēc nodokļu nomaksas sasniedzot 5,95 milj.EUR. Salīdzinot ar iepriekšējiem pārskata gadiem, pērn būtiski uzlabojušies ne tikai pārdošanas rādītāji, bet, samazinoties aizdevuma apjomam, būtiski samazinājušās arī procentu izmaksas. Būtisks atbalsts uzņēmuma saimnieciskajā darbībā bija obligātās iepirkuma komponentes kompensācija.

Vadības ziņojumā norādīts, ka 2018.gadā SIA „CEMEX” veicis kapitālieguldījumus vairāk nekā 6 milj.EUR apmērā ietekmes uz vidi mazināšanai, drošības un efektivitātes uzlabojumu ieviešanai. Ievērojamas investīcijas veiktas arī ražošanas infrastruktūrā un iekārtās, optimizējot ražošanas procesu cementa biznesā, un būtiski papildināts un atjaunots mobilās tehnikas parks betona un minerālmateriālu biznesā.

Spāņu CEMEX ESPANA SA piederošais SIA „CEMEX” pērn atzīmēja savu 20 gadu darbības jubileju. Uzņēmums aizvadītajā gadā nodarbinājis 363 darbiniekus.