"Sanitex" reģistrē 14 miljonu eiro vērtu komercķīlu

08.03.2019 06:25:00

Distribūcijas un vairumtirdzniecības uzņēmums SIA “Sanitex” 7.martā reģistrējis jaunu komercķīlu, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 14 miljoni eiro, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Uzņēmums par labu AS “Swedbank” ieķīlājis krājumus, nemateriālos ieguldījumus, ķermeniskos pamatlīdzekļus, prasījuma tiesības un uzņēmumu kā lietu kopību.

SIA “Sanitex” ir komercķīlas devējs, taču parādnieki ir tā meitas uzņēmums SIA “Baltic Sales Network”, kas nodarbojas ar tabakas izstrādājumu vairumtirdzniecību, un māsas uzņēmumi SIA “Baltic Logistic Solutions”, kas nodarbojas ar loģistiku, un SIA "Officeday Latvia", kas nodarbojas ar biroja preču piegādi.

Komercķīla nodrošina grupas konta kredītlīnijas līgumu, sadarbības līgumu par akreditīvu atvēršanu un garantiju izdošanu.

SIA “Sanitex” šobrīd kopumā ir aktuālas četras komercķīlas, liecina “Lursoft” uzziņa.

SIA “Sanitex” dibināta 1993. gadā un tās pamatdarbība ir saimniecības un pārtikas preču vairumtirdzniecība. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 790 299 eiro un tas ietilpst “Sanitex” grupā, kas ir lielākā vairumtirdzniecības, distribūcijas un loģistikas kompānija Lietuvā un Latvijā, kā arī darbojas Igaunijā un Polijā. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Lietuvā reģistrētā kompānija “Sanitex” UAB.

2017. gadā SIA “Sanitex” strādāja ar konsolidēto apgrozījumu 305,033 miljonu eiro apmērā, un grupas tīrā peļņa pērn bija 2,396 miljoni eiro. Koncernu veido mātes sabiedrība SIA “Sanitex” un tās meitas uzņēmums SIA “Baltic Sales Network”.