Veiktas izmaiņas “Centrālā laboratorija” organizācijā

12.03.2019 08:10:00

Laboratorijas izmeklējumu veicēja SIA “Centrālā laboratorija” organizācijā 11.martā veiktas izmaiņas - no uzņēmuma atdalīta daļa, izveidojot SIA “CLP”, un vienlaikus uzņēmumam pievienota SIA “Rēzeknes laboratorija”, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

SIA “Centrālā laboratorija” sniedz medicīniskos pakalpojumus - laboratoriskos izmeklējumus, un uzņēmums ir daļa no AS “Repharm” holdinga, kurā ietilpst vairāki ar farmāciju un veselības nozari saistīti uzņēmumi - aptieku tīkla “Mēness aptieka” pārvaldītājs un attīstītājs AS “Sentor Farm Aptiekas”, zāļu lieltirgotava AS “Recipe Plus”, kā arī AS “Veselības centru apvienība”.

“Lursoft” izziņa liecina, ka SIA “CLP” ierakstīta komercreģistrā 11.martā, uzņēmuma apmaksātais pamatkapitāls ir 195 717 eiro un tā vienīgais īpašnieks ir SIA “Centrālā laboratorija”. Jaunreģistrētajam uzņēmumam nav norādīts darbības veids. SIA “CLP” juridiskā adrese ir Rīga, Lāčplēša iela 38, kurā reģistrēts arī AS “Veselības centru apvienība” meitas uzņēmums SIA “Klīnika EGV” un daļēji piederošais SIA “Talsu veselības centrs”.

Savukārt pievienotā SIA “Rēzeknes laboratorija” reģistrēta 2001.gadā. SIA “Centrālā laboratorija” kļuva par SIA “Rēzeknes laboratorija” 51% kapitāldaļu īpašnieku 2014.gadā, bet par uzņēmuma vienīgo īpašnieku tā kļuva 2018.gada janvārī. SIA “Rēzeknes laboratorija” 2018.gadā nav bijuši ieņēmumi, bet 2017.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 480 tūkstoši eiro un tā peļņa pēc nodokļiem bija 112 tūkstoši eiro.

SIA “Centrālā laboratorija” 2017.gadā strādāja ar apgrozījumu 9,671 miljona eiro apmērā un uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem bija 960 tūkstoši eiro. Tajā gadā SIA “Centrālā laboratorija” nodarbināja vidēji 328 darbiniekus un nodokļos valsts budžetā samaksāja 1,107 miljonus eiro.