Amber Distribution Latvia” ieķīlā krājumus

14.03.2019 09:34:00

Alkoholisko dzērienu vairumtirgotājs SIA “Amber Distribution Latvia” trešdien, 13.martā, reģistrējis jaunu komercķīlu, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 19,5 miljoni eiro, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Uzņēmums par labu AS “BlueOrange Bank” ieķīlājis krājumus. Lai gan SIA “Amber Distribution Latvia” ir komercķīlas devējs, parādnieks ir Lietuvā reģistrētais uzņēmums “Bennet Distributors”; abi alkoholisko dzērienu izplatītāji ietilpst “Amber Beverage Group”.

SIA “Amber Distribution Latvia” jaunreģistrētā komercķīla ir vienīgā šobrīd uzņēmumam aktuālā komercķīla, liecina “Lursoft” izziņa.

SIA “Amber Distribution Latvia” reģistrēts 1998.gadā, un tas ir viens no vadošajiem vīnu un stipro alkoholisko dzērieu izplatītājiem Latvijā. Uzņēmums pilnībā pieder Luksemburgā reģistrētajai “Amber Beverage Group Holding S.a.r.l.”, kuras patiesā labuma guvējs ir Jurijs Šeflers (Yuri Schefler).

2017.gadā SIA “Amber Distribution Latvia” apgrozījums bija 105,097 miljoni eiro, savukārt uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem bija 2,479 miljoni eiro. Tas nodarbināja vidēji 91 darbinieku.