“Baltcom” pērn divas reizes samazinājis zaudējumus

17.04.2019 10:42:00

Telekomunikācijas pakalpojumu sniedzējam SIA “Baltcom” 2018. gadā izdevies samazināt zaudējumus teju divas reizes - līdz 1,914 miljoniem eiro, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

SIA "Baltcom" strādājis ar zaudējumiem pēdējos piecus gadus, tie bija lielākie 2015. gadā, kad sasniedza 7,377 miljonus eiro.

Savukārt SIA “Baltcom” neto apgrozījums 2018. gadā pieauga par 3,4% jeb 562 tūkstošiem eiro, salīdzinot ar gadu iepriekš, un bija 17,099 miljoni eiro.

Uzņēmums lielāko daļu ienākumu – pērn 15,858 miljonus eiro - guva, pārdodot televīzijas un interneta pakalpojumus. Fiksēto un mobilo telefonsakaru pakalpojumu ienākumi pērn veidoja 683 tūkstošu eiro, savukārt, pārdodot elektrību, SIA “Baltcom” guvis ieņēmumus 287 tūkstošu eiro apmērā. Uzņēmums arī guvis 271 tūkstoša eiro lielus ieņēmumus no citu pakalpojumu sniegšanas, liecina tā gada pārskats.

SIA “Baltcom” pagājušajā gadā turpinājis platjoslas tīkla modernizāciju, palielinājis optiskā tīkla pārklājumu, kā arī paplašinājis televīzijas pakalpojumu piegādi, izmantojot optiskās infrastruktūras priekšrocības. Šīs investīcijas palielinājušas uzņēmuma sniegtā pakalpojuma kvalitāti un stabilitāti, sacīts tā gada pārskatā.

Uzņēmums pagājušajā gadā veicis būtiskas izmaiņas tā organizācijas struktūrā – tika likvidēts tā meitas uzņēmums SIA “Baltcom 4G”, savukārt trīs citi meitas uzņēmumi – SIA “Edans”,  SIA “Edan Service” un SIA “Infrastruktūras serviss” tika pievienoti pie SIA “Baltcom”. Uzņēmums pērn nodarbināja vidēji 297 darbiniekus.

Šogad uzņēmums plāno turpināt iesākto tīklu modernizācijas projektus, kā arī tas iecerējis ieviest papildus pakalpojumu kvalitātes monitoringa sistēmas, lai paaugstinātu sniegto telekomunikācijas pakalpojumu kvalitāti un stabilitāti.

SIA “Baltcom” dibināta 1991. gadā, un tā piedāvā interneta, televīzijas, telefonijas, kā arī elektrības tirdzniecības pakalpojumus. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 33 010 899 eiro, un tā vienīgais īpašnieks ir Luksemburgā reģistrētā kompānija “RPAX ONE S.A.”

2017. gadā SIA “Baltcom” apgrozījums bija 17,021 miljons eiro, taču uzņēmums strādāja ar zaudējumiem, kas sasniedza 3,701 miljonu eiro; uzņēmums tajā gadā nodarbināja 290 darbiniekus.