Pēc īpašnieku maiņas reģistrētas vairākas izmaiņas “Biļešu paradīzē”

06.06.2019 06:49:00

Trešdien, 5. jūnijā reģistrētas izmaiņas SIA “Biļešu paradīze” dalībniekos un vadībā, kas seko ziņām, ka biļešu tirdzniecības uzņēmumu iegādājies Latvijas lielākais ziņu portāls "Delfi", ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Par SIA “Biļešu paradīze” īpašniekiem reģistrēti AS “Delfi” grupas uzņēmumi SIA “Delfi Tickets”, kas kļuvis par 81,68% SIA “Biļešu paradīze” daļu īpašnieku, un SIA “Delfi Ticket Service”, kam pieder pārējie 18,32% SIA “Biļešu paradīze” kapitāldaļu.

Izmaiņas reģistrētas arī SIA “Biļešu paradīze” valdē un uzņēmumam izveidota padome.

Par SIA “Biļešu paradīze” valdes locekli iecelts AS “Delfi” valdes priekšsēdētājs Konstantīns Kuzikovs, bet līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Ēriks Naļivaiko iecelts par biļešu tirgotāja padomes locekli. Savukārt Jānis Daube, kuram līdz šim piederēja nepilni 34% SIA “Biļešu paradīze” daļu, pēc īpašnieku maiņas saglabājis valdes locekļa amatu.

Uzņēmuma padomē bez Ērika Naļivaiko darbosies arī Signe Kukin un Mari-Liis Ruutsalu.

SIA “Biļešu paradīze” reģistrēta 1998. gadā, un tās īpašnieki līdz šim bija piecas privātpersonas - Jānis Daube ar 33,84% daļu, Nellija Tabune ar 24% daļu, Ēriks Naļivaiko ar 20% daļu, Jānis Junkers ar 8% daļu un Evija Pirtniece ar 4% daļu, kā arī Ērikam Naļivaiko piederošais uzņēmums SIA “Koncertmeistars”, kam piederēja 10,16% SIA “Biļešu paradīze” kapitāldaļu.

2018. gadā SIA “Biļešu paradīze” strādāja ar 1,929 miljonu eiro apgrozījumu, savukārt kompānijas peļņa pēc nodokļiem bija 254 tūkstoši eiro. Uzņēmums pagājušajā gadā nodarbināja astoņus darbiniekus.

AS “Delfi” meitas uzņēmumi reģistrēti pagājušajā nedēļā 28. maijā. SIA “Delfi Ticket Service” pamatkapitāls ir 650 tūkstoši eiro, un tā vienīgais īpašnieks ir AS “Delfi”, savukārt SIA “Delfi Tickets” pamatkapitāls ir 2800 eiro, un tas ir SIA “Delfi Ticket Service” meitasuzņēmums.

AS “Delfi” pārvalda portālus delfi.lv, rus.delfi.lv, calis.lv, turismagids.lv, delfi.tv un citus ar pamatuzdevumu piesaistīt plašu auditoriju un veikt reklāmas tirdzniecību. AS “Delfi” ir daļa no “Delfi” uzņēmumu grupas un pieder Igaunijas mediju koncernam “Ekspress Grupp AS”. 2018. gadā AS “Delfi” apgrozījums bija 4,039 miljoni eiro un tas strādāja ar zaudējumiem 444 tūkstošu eiro apmērā. Uzņēmums nodarbināja vidēji 99 darbiniekus.

AS “Delfi” ir vienīgais īpašnieks trīs Latvijā reģistrētos uzņēmumos - jaundibinātajā SIA “Delfi Ticket Service”, SIA “ACM LV” un SIA “Delfi Entertainment”.