"East - West Transit" par labu "ORLEN Latvija" ieķīlā visu savu mantu

26.06.2019 06:10:00

Degvielas tirgotājs SIA "East - West Transit" ieķīlājis visu savu mantu par labu naftas produktu tirgotājam SIA “ORLEN Latvija”, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Komercķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 10 miljoni eiro, un tā reģistrēta 25.jūnijā. Komercķīlas mērķis ir nodrošināt pilnīgu SIA “East - West Transit” devēja saistību izpildi pret SIA “ORLEN Latvija”. 

“Lursoft” izziņa liecina, ka uzņēmumam šobrīd kopumā aktuālas ir septiņas komercķīlas.

Degvielas tirgotājs SIA "East - West Transit" dibināts 1996.gadā un veic savu darbību ar preču zīmi “Latvijas Nafta”. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3 260 890 eiro. Tā lielākais īpašnieks ar 80% kapitāldaļu ir Ivo Vasiļevskis, savukārt 20% uzņēmuma kapitāldaļu pieder Donātam Vaitaitim.

“Lursoft” izziņa liecina, ka uz šī gada 7.jūniju SIA "East - West Transit" bija izveidojies nodokļu parāds 4,597 miljonu eiro apmērā.  

Savukārt SIA “ORLEN Latvija” darbojas kā AB “Orlen Lietuva” naftas produktu izplatītājs Latvijā. Uzņēmums organizē tirdzniecības sistēmu un aktīvi darbojas iekšējā tirgū, piegādā un uzglabā naftas produktus. Uzņēmums dibināts 2003.gadā, un tas pilnībā pieder Lietuvas ““Mažeikiu naftos" prekybos namai”.