“Tirdzniecības nams “Kurši”” 2018.gadā nopelnījis 2 milj.EUR

17.07.2019 13:52:00

Būvmateriālu tirgotāja SIA “Tirdzniecības nams “Kurši”” apgrozījums gada laikā audzis par 13,2%, pērn tam sasniedzot 81,7 milj.EUR, savukārt peļņa gada laikā augusi par 48,8%. Gada pārskatā publicētā informācija rāda, ka tirgotājs 2018.gadā nopelnījis 2 milj.EUR, pamatojot straujo peļņas kāpumu ar aktivitātēm nozarē, apgrozījuma un ražīguma pieaugumu, kā arī ar to, ka uzņēmums pilnvērtīgāk izmantojis tā rīcībā esošās kapacitātes.

2018.gadā SIA “Tirdzniecības nams “Kurši”” turpināja aktīvi strādāt pie veikalu tīkla un infrastruktūras attīstības, 2019.gada aprīlī atverot Loģistikas struktūrvienību un  veikalu, kas pēc tirdzniecības platības ir 20.lielākais SIA “Tirdzniecības nams “Kurši”” piederošais veikals.

Iesniegtajā ziņojumā uzņēmuma vadība norāda, ka nākotnē, neskatoties uz asu konkurenci nozarē un potenciālu tirgus izaugsmes samazināšanos, SIA “Tirdzniecības nams “Kurši”” plāno saglabāt un turpināt attīstīt savas pozīcijas Latvijas tirgū. Šogad plānots turpināt darbu pie augstas klientu apkalpošanas kultūras uzturēšanas un uzlabošanas, regulāri rīkojot apmācības gan darbiniekiem, gan klientiem. Jānorāda, ka aizvadītajā gadā SIA “Tirdzniecības nams “Kurši”” strādāja 563 darbinieki un uzņēmums iedzīvotāju ienākuma nodoklī samaksāja 1,22 milj.EUR, bet valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās – 2,61 milj.EUR.

SIA “Tirdzniecības nams “Kurši”” reģistrēts 2000.gadā un tā patiesais labuma guvējs ir Juris Kursītis.