UPB grupas apgrozījums šogad varētu pārsniegt 200 milj.EUR robežu

18.07.2019 09:27:00

2018.gadā UPB grupas konsolidētais apgrozījums sasniedzis 197 milj.EUR, no kura 64% devuši eksporta tirgi, bet 36% - vietējais tirgus. Mātes uzņēmuma AS “UPB” apgrozījums pērn audzis par 32,54%, pakāpjoties līdz 167,67 milj.EUR, savukārt peļņa palielinājusies no 6 milj.EUR 2017.gadā līdz 9,57 milj.EUR pērn.

Galveno uzmanību UPB grupa attīstības laikā pievērsusi jaunu produktu radīšanai, aizvien lielāku objektu būvniecībai, kā arī pastāvīgai projektēšanai, ražošanas un būvniecības procesu digitalizācijai un automatizācijai.

UPB būvētie objekti kļuvuši aizvien lielāki un sarežģītāki, apvienojot mūsdienīgus risinājumus ar neregulārām formām. 2018.gadā UPB grupa strādājusi pie 12 augstceltnēm, kuru augstums pārsniedz 16 stāvus. Kā ievērojamākais projekts bijusi 28 stāvus un 115 metrus augstā biroju ēka Stockholm New Zviedrijā. Azerbaidžānā, Baku lidostā, grupa pabeigusi darbu pie Boeing 747-8 angāra, savukārt Latvijā lielākie objekti pagājušajā gadā bijuši IKEA tirdzniecības centrs un Liepājas Olimpiskā centra tenisa halles jaunbūve.

Lai nodrošinātu turpmāku UPB grupas attīstību, 2018.gadā veiktas ievērojamas investīcijas gandrīz visās uzņēmējdarbības struktūrās. Liepājas dzelzsbetona ražotnē uzstādītas iekārtas automatizētai armējuma sietu ražošanai, izveidotas papildu galdniecības telpas, kā arī izveidotas jaunas biroja telpas dzelzsbetona konstrukciju inženieriem. Gada pārskatā norādīts, ka grupa pabeigusi darbu pie nozīmīga pētniecības projekta īpaši plāna dzelzsbetona trīsslāņu elementu ārējā slāņa izstrādei un uzsākti vēl trīs pētniecības projekti ar mērķi izstrādāt jaunus produktus.

Ņemot vērā esošo pasūtījumu portfeli, tiek prognozēts, ka 2019.gadā UPB grupas apgrozījums pārsniegs 200 milj.EUR robežu.

AS UPB un tās meitas sabiedrības kopā veido industriālu grupu, kuras uzņēmējdarbības pamatā ir kompleksu būvju celtniecība, iekļaujot būves konstrukciju un fasādes projektēšanu, ražošanu un montāžu. Grupā ietilpst stikla fasāžu, metāla un dzelzsbetona konstrukciju ražotnes, koģenerācijas moduļu ražotne, mašīnbūves ražotne, 11 transportbetona ražotnes visā Latvijas teritorijā, kompleksās projektēšanas un būvniecības uzņēmumi Latvijā un ārvalstīs, kā arī IT risinājumu uzņēmums. Darbību ārpus Latvijas nodrošina ne tikai ārvalstīs dibinātās meitas sabiedrības, bet arī pastāvīgās pārstāvniecības Zviedrijā, Norvēģijā, Īrijā, Dānijā un SIA “UPB Nams” filiāle Azerbaidžānā.

Lursoft pieejamie dati rāda, ka 1991.gadā reģistrētās AS “UPB” patiesie labuma guvēji ir Uldis Pīlēns, Māris Mors un Madara More.