Arčers apgrozījums krities vairāk nekā divas reizes

01.08.2019 10:00:00

Būvniecības kompānijas SIA “Arčers” apgrozījums 2018.gadā sastāda 26,57 milj.EUR, bet peļņa – 138,04 tūkst.EUR.

Pārskata gadā uzņēmuma finanšu rādītāji nav sasnieguši gada sākumā plānoto līmeni – salīdzinot ar iepriekšējo gadu, apgrozījums ir krities vairāk nekā divas reizes, kas skaidrojams ar ilgstošu vairāku projektu realizācijas nobīdi nekvalitatīvu tehnisko projektu dēļ, kā arī ar uzņēmuma pārdomātu politiku nestabila būvniecības tirgus apstākļos.

Pērn sekmīgi noritējusi vairāku SIA “Arčers” objektu nodošana ekspluatācijā, savukārt jaunajiem līgumiem uzsākti projektēšanas darbi, kuru būvdarbu realizācija uzsākta 2019.gadā. Tas sekmēs SIA “Arčers” apgrozījuma pieaugumu šogad, jo 2019.gadā plānota iepriekš noslēgto projektēšanas un būvniecības līgumu izpilde 45 milj.EUR apmērā.

2018.gadā SIA “Arčers” turpināja sekmīgi realizēt vairākus lielus rekonstrukcijas un būvniecības projektus gan valsts un pašvaldību ēkām, gan arī militāro infrastruktūru objektiem. Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, atkal palielinājās aktivitāte no galvaspilsētas tālākos reģionos. Piemēram, Rēzeknē turpināts darbs pie Olimpiskā centra izbūves, Jelgavā veikta ēku pārbūve LLU vajadzībām, kā arī uzsākta Ludzas ģimnācijas peldbaseina izbūve. Pārskata gadā ekspluatācijā nodots Valmieras peldbaseins, privātā pasūtītāja divu daudzdzīvokļu ēku kompleksa būvniecība Ulbrokas ielā, Rīgā, NSPA militārās infrastruktūras izbūves projekts Ādažu militārajā bāzē, kā arī vairāki VAMOIC militārās infrastruktūras objekti.

Vidējais strādājošo skaits 2018.gadā uzņēmumā bija 99 darbinieki.