"OlainMed" valdes priekšsēdētāja atstāj amatu

29.08.2019 07:10:00

Zāļu ražotājam AS “Olainfarm” piederošās ārstu prakses SIA “OlainMed” valdē notikušas vairākas izmaiņas, tostarp valdes priekšsēdētājas amatu atstājusi Viktorija Zefīrova-Tačinska, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Uzņēmuma valdes locekles amatu arī atstājusi Darja Cvetkova. 

Savukārt par SIA “OlainMed” valdes locekli iecelts Jēkabs Zīle. Tāpat mainīts valdes locekļu pārstāvības tiesību apjoms, un tagad katrs no valdes locekļiem var pārstāvēt uzņēmumu atsevišķi (līdz šim valdes loceklis varēja pārstāvēt uzņēmumu kopā ar vismaz vienu valdes locekli).

Izmaiņas SIA “OlainMed” amatpersonās ierakstītas komercreģistrā 28. augustā. 

Viktorija Zefīrova-Tačinska par uzņēmuma valdes priekšsēdētāju tika iecelta 2017. gada jūnijā, bet Darja Cvetkova SIA “OlainMed” valdei pievienojās 2018. gada janvārī. 

SIA “OlainMed” dibināts 1993. gadā. Iepriekš tas piederēja Olaines novada pašvaldībai, taču tā nolēma piesaistīt privāto investoru, lai uzlabotu centra darbību, un 2017. gadā uzņēmumu pārdeva zāļu ražotājam AS “Olainfarm”.

SIA “OlainMed” pamatkapitāls ir 140 000 eiro. Tas 2018. gadā strādāja ar apgrozījumu 675 tūkstošu eiro apmērā un cieta zaudējumus 27 tūkstošu eiro apmērā. Centrs nodarbināja 55 darbiniekus un nodokļos valsts budžetā samaksāja gandrīz 230 tūkstošus eiro.

AS “Olainfarm” dibināta 1991. gadā un ir viens no lielākajiem vietējiem zāļu ražotājiem Latvijā.