“Rīgas satiksme” ieķīlājusi 15 “Solaris Urbino” autobusus

25.09.2019 07:30:00

Rīgas pašvaldības sabiedriskā transporta uzņēmums SIA “Rīgas satiksme” reģistrējis jaunu komercķīlu, ar kuru ieķīlāti 15 “Solaris Urbino” autobusi, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

24. septembrī reģistrētās komercķīlas ņēmējs ir autobusu ražotājs “Solaris Bus & Coach S.A.”, un tās nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 67,5 miljoni eiro.

SIA “Rīgas satiksme” 2013. gadā noslēdza iepirkumu līgumu ar  “Solaris Bus & Coach S.A.” par 175 autobusu iegādi par kopējo summu 58,3 miljoni euro. Pašvaldības transporta uzņēmuma paredzēja, ka līguma darbības laikā tas var palielināt iepirkuma apjomu par 30%, tādēļ iepirkuma līguma kopējā summa būs 75,8 miljoni euro un paredzēs maksimāli 228 autobusu iegādi. 

Uzņēmums autobusus saņēmis pakāpeniski. Tam ir vairākas līdzīgas komercķīlas, ar kurām ieķīlāti “Solaris Urbino” autobusi, arī to ķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 67,5 miljoni eiro. Citām komercķīlām ķīlas ņēmējs ir SIA “Luminor Līzings Latvija”. Saskaņā ar 2014. gada 27. janvāra faktoringa līgumu, kas noslēgts starp “Solaris Bus & Coach S.A.” un SIA “Luminor Līzings Latvija”, “Solaris Bus & Coach S.A.” cedē (nodod) no konkrētiem rēķiniem izrietošus prasījumus par labu SIA “Luminor Līzings Latvija” SIA. 

SIA “Rīgas satiksme” šobrīd ir aktuālas 25 komercķīlas, liecina "Lursoft" izziņa

SIA “Rīgas satiksme” sniedz sabiedriskā transporta pakalpojumus Rīgā un nodarbojas ar pašvaldības autostāvvietu apsaimniekošanu. SIA "Rīgas satiksme" pilnībā pieder Rīgas domei.